Eğitim

MEB'den Özel Yetenekli Öğrencilere Lise Geçişleri İçin İkinci Şans

Milli Eğitim Bakanlığı özel yetenekli öğrencilerin güzel sanatlar ile spor liselerine geçişlerine dair ikinci bir hak tanıdı. 

MEB tarafından konuya dair elde edilen bilgilerde özel bir yeteneğe sahip olduğunu düşünen öğrencilerin, sanat ve spor liselerinin boş kontenjanlarına yerleştirilmeleri amaçlanıyor. Bu geçiş işlemleri için ise Eylül ve Ekim aylarında bir sınav düzenlenecek. 

ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERE SPOR VE GÜZEL SANATLAR LİSELERİNE GEÇİŞ HAKKI

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre Türkiye genelinde bakanlığı bağlı 82 Güzel Sanatlar Lisesi ve 74 Spor Lisesi bulunuyor. Bakanlık tarafından bu yıl içinde yapılan düzenlemeye başka liselere kaydolmuş öğrencilere bu liselere geçiş hakkı tanınacak. Bu haklardan hem 9. hem 10. sınıflar faydalanabilecek. 

Eylül ve Ekim aylarında düzenleneceği öğrenilen sınavlarda başarılı olan öğrencilere bu liselere geçiş hakkı tanınacak. MEB tarafından düzenlenecek sınavlar sonucunda güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı ve projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin 9’uncu sınıflarında bulunan boş kontenjanlara diğer liselerin 9’uncu sınıflarından öğrenci alınacak. 

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı bu geçiş hakkını 10. sınıf öğrencilerine de verecek. 10. sınıfta bulunan öğrenciler özel yetenekleri olduklarını düşünüyorlarsa MEB tarafından uygulanacak sınavlara katılabilecek ve bu liselere geçiş yapabilecekler. Ancak onuncu sınıf öğrenci geçişleri boş kontenjanlara göre yapılacak. 

Kamupersoneli.net – ANKARA