Eğitim

MEB duyurdu: Akşam saat 20.00’de başlayacak!

Çocukların evden eğitimlerine devam ettiği bu dönemde, Milli Eğitim Bakanlığı veliler için de TRT EBA kanallarında bir kuşak hazırladı. “Bizden” isimli veli kuşağı akşam saat 20.00’den itibaren gösterime girecek. Programın amacı, velilerin bu dönemde pratik bilgilerle desteklenerek, öğrencilere daha verimli bir rol model olabilmesi.

HER AKŞAM 20.00’DE

Bakanlık yetkililerinden gelen bilgiye göre, koronavirüs salgını sebebiyle, ülkemizde 18 milyondan fazla öğrenci evlerinden eğitim görmeye devam ediyor. Bakanlık uzaktan eğitim çalışmalarını her geçen gün öğrencilerin daha fazla verim alabilmesi için geliştiriyor. Ancak bakanlığın yapmış olduğu son çalışma, velileri de içerisinde barındırıyor. Önemli ve pratik bilgileri velilerle paylaşan “Bizden” isimli veli kuşağı her gün televizyonda yayımlanacak.

MEB duyurdu: Akşam saat 20.00’de başlayacak!

AİLELER UNUTULMADI

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin evden eğitime devam ettiği şu dönemlerde çalışmalarını her geçen gün geliştiriyor. Uzaktan eğitim sürecinin öğrenciler için daha verimli olabilmesi adına, çalışmaların içerisine veliler de eklendi. Bakanlık, aileler için de yeni bir çalışma başlatarak, her akşam EBA’da yayımlanacak olan bir kuşak hazırladı.

İLK KONUK BAKAN SELÇUK

Milli eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla ilgili bir takım açıklamalarda bulunacak. Bakan, “Bizden” isimli programın açılışında TRT EBA TV, İlkokul ve Ortaokul kanallarından programla ilgili bir takım bilgiler paylaşılacak. Programın ana başlıkları şu şekilde ifade edildi:

“24 saat anne babalık yapmamız gereken bir dönemde velilerimize önerilerimiz neler? Çocukların yaşına göre evde kalma süreciyle baş etme farklılık gösterebiliyor. Kimi çocuk değişimi ve değişikliği bir mücadele fırsatı, mücadeleye davet olarak görürken, kimi çocuk değişimi bir tehdit olarak algılıyor. Çocuklarda bu sürecin ruhsal belirtileri neler olabilir? Çocukların öğrenme sürecindeki en önemli faktörlerden biri can sıkıntısı. Mutfak bir çocuk için hayatı öğrenmenin en kestirme yollarından biri. Kitap okuyan çocukların hayat başarısı ve okul başarısı nispi olarak daha yüksek oluyor”

MEB duyurdu: Akşam saat 20.00’de başlayacak!