Eğitim

MEB Duyurdu! YLSY Programı Kapsamında Yurt Dışına Bin 224 Öğrenci Gönderilecek!

MEB Resmi Burslu Öğrenciler (REBUS) internet adresi üzerinden yayımlanan duyuruya göre; YLSY Programı kapsamında yurt dışına 1. 224 öğrencinin gönderileceği ifade edildi.

REBUS’dan yayımlanan duyuruda ise;

“Yükseköğretim kurumları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek üzere 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanuna dayalı olarak Bakanlığımızca verilen burs ile (YLSY Programı) lisansüstü öğrenim görmek amacıyla yurt dışına öğrenci gönderilmektedir.

Bu kapsamda 2018 yılı için resmî burslu statüde yüksek lisans ve/veya doktora öğrenimi görmek üzere yurt dışına 1.224 öğrenci gönderilecektir.

Yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek üzere başvuru yapacak adaylar, başvuru işlemlerini 07-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında Bakanlığımızın http://rebus.meb.gov.tr (REBUS – Resmî Burslu Öğrenci Sistemi ) internet adresinden “T.C. kimlik numarası, kimlik seri numarası ile yakınının (eş, çocuk, anne veya baba) T.C. kimlik numarasını” kullanarak yapacaklardır.

Başvuru yapacak adayların, 2018 YLSY süreci ve kontenjanlara ilişkin detaylı bilgilere ulaşmak için duyuru ekinde yer alan 2018 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu ile Tercih Tablosu´nu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.” ifadeleri yer aldı.

Adaylar;

1) Başvuru, seçme ve yerleştirme işlemlerine ilişkin sorularını ylsy@meb.gov.tr e-posta adresi ile 0312 413 3767 numaralı hattı kullanarak,

2) REBUS’a ilişkin teknik destek taleplerini  rebus@meb.gov.tr e-posta adresini kullanarak Bakanlığımıza iletebilirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri yer aldı.