Eğitim

MEB Eğitim Yönetimi Semineri

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 21 Nisan 2016 tarihinde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuru da eğitim yönetimi seminerinin yapıldığı ve seminerin Yalova ilinde yapıldığı belirtildi. İşte yayımlanan açıklama; 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Anadolu imam hatip liseleri müdürleriyle “Eğitim Yönetimi Semineri”nde Yalova’da buluştu.
  
11-15 Nisan 2016 tarihleri arasında Yalova Çınarcık Esenköy Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde gerçekleştirilen seminere Anadolu imam hatip lisesi müdürleri iştirak ettiler.  
   
MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Sayın Nazif YILMAZ’ın da katıldığı seminerimize;
 
* Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytaç AÇIKALIN,
* Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin ALGÜL,
* Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol AKGÜN,
* Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa ÖCAL,
* Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Mehmet Baki ÖZTÜRK,
* İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fethi Fahri KAYA,
* Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İhsan ERKUL,
* Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Abdulhalik BAŞ,
* Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Ahmet İŞLEYEN sunumları ve söyleşileriyle katkı sağladılar.
 
Programda eğitim görevlilerince; Değerlerimiz Bağlamında Gençlik, Cumhuriyet Dönemi Din Eğitimi Tarihi, Peygamberlerden Yönetim Örnekleri, Milli Eğitim Mevzuatında Yenilikler, İmkânlar ve Uygulamalar, Proje Hazırlama Yöntem ve Teknikleri, MEB Stratejik Planı ve Performans Programları, Öğrenim Çevresi Olarak Okul Yönetimi, İslam Dünyasında Değişen Dinamikler ve Türkiye, Yatırım ve Donatım, Okul ve Pansiyonların Fiziki Kapasitesi ile Fiziki Niteliklerinin Geliştirilmesi, Örgün Eğitimde Haftalık Ders Çizelgeleri ve Öğretim Programları, Özgün ve Örnek Uygulamalarıyla Anadolu İmam Hatip Liseleri, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Yönetici Görevlendirme gibi başlıklarda seminerler verildi.
 
Örnek uygulamalar başlığında; Her ilimizden faaliyetleriyle öne çıkan okul müdürlerimiz özgün ve örnek olabilecek faaliyetlerini diğer okul müdürlerine anlatma imkânı buldular.
 
Çalıştaylarda ise; Okul müdürlerinin öğretmenlerle iletişimleri, eğitim öğretim projeleri, öğrencilerin sosyal medya ve teknolojiyi kullanma alışkanlıkları gibi konularda okul müdürleriyle birlikte değerlendirmeler yapıldı.
 
Genel Müdürlüğümüz Milli Eğitim Uzmanı Ali Kemal ACAR, Mehmet Murat KARAKAYA ile Milli Eğitim Uzman Yardımcısı Abdülkadir ALTINHAN koordinesinde gerçekleştirilen ve oldukça verimli geçen seminer ve çalıştay programı kursiyerlere belgelerinin verilmesiyle sonlandırıldı.

Kamupersoneli.net