Eğitim

MEB Fransızca Burs Başvuruları Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Belçika’daki Fransızca dil bursu başvurularının başladığı ifade edildi. Duyuruya göre Belçika’daki Fransızca dil bursuna başvurular 9 Mart 2017 tarihinde başladı ve 23 Mart 2017 tarihinde sona erecektir. Ayrıca adaylar 28 Mart 2017 tarihinde mülakata katılacaktır. 

GENEL ŞARTLAR

– Bursların 1 tanesi Fransızca yabancı dil öğretmeni veya öğretmen adaylarına, 1 tanesi de uluslararası alanlarda çalışan diplomat ve memurlara tahsis edilmiştir.

– Fransızca dilini geliştirme kursları adaylarına Üniversite Libre de Bruxelles’de 15 Temmuz – 4 Ağustos 2017 tarihleri arasında 2 adet burs tahsis edilmektedir. Bursa başvuracak adayların temel düzeyde Fransızca bilmesi yeterlidir. (A1 seviyesinde) Dil belgesi şartı yoktur.  (Detaylar için N’1 ekine bakınız)

– Fransızca yabancı dil öğretmeni veya öğretmen adayına Louvain-la-Neuve Üniversitesi’nde 24 Temmuz – 11 Ağustos 2017 tarihleri arasında 1 adet burs tahsis edilmektedir. Bursa başvuracak adayların Avrupa Ortak Dil Çerçevesi Seviyesine göre B2 düzeyi Fransızca dil bilgisine sahip olması gerekmektedir. (Detaylar için N’2 ekine bakınız)

– Uluslararası alanlarda çalışan diplomat ve memurlara Üniversite de Mons’ta 01 Temmuz – 15 Temmuz 2017 tarihleri arasında 1 adet burs tahsis edilmektedir. Bursa başvuracak adayların Avrupa Ortak Dil Çerçevesi Seviyesine göre B1 düzeyi Fransızca dil bilgisine sahip olması gerekmektedir. (Detaylar için N’5 ekine bakınız)

– Dil burslarına, üniversite 4. sınıf öğrencileri veya lisans mezunu adaylar başvurabilir.

– Araştırma bursları için adaylar  www.wbi.be/bourses adresinden doğrudan başvuru yapabileceklerdir.

Fransızca başvuru formunun çıktısı için tıklayınız.

N’1, N’2 ve N’5 eklerine ulaşmak için tıklayınız.

MÜLAKAT GÜNÜ TESLİM EDİLECEK BELGELER

a) Türkçe başvuru formunun bilgisayar çıktısı

b) Fransızca başvuru formu çıktısı

c) Lisans diploması veya öğrenci belgesi

d) Not döküm belgesi

e) Öğretmenler veya memurlar için verilen bursa başvuruluyorsa dil belgesi (yabancı dil seviye tespit sınavlarından yukarıda belirtilen düzeylerde puan almış olmak veya % 100 Fransızca eğitim veren bir üniversiteden veya Fransızca bölümünden mezun olmak gerekmektedir.)

f) Özgeçmiş (CV)

g) Fotoğraf (1 adet)