Eğitim

MEB Genç Sada Yarışması Finalleri Hakkında Duyuru Yayımladı

2 Mayıs 2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde duyurular bölümünde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuru “Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finalleri 10 İlde Gerçekleştirildi başlığı ile kamuoyu ile paylaşıldı. Yayımlanan duyuruya göre;

Anadolu imam hatip liselerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik il ve il içi yarışma bölgelerinde birinci gelen öğrencilerin katılımıyla 10 farklı ilde, “Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması bölge finalleri, 23 Nisan 2016 tarihinde yapıldı.
 
Öğrencilerimizin, Millî eğitiminin genel amaçları doğrultusunda mesleki yeterliliklerini artırmak ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışmaların bölge finalleri etabı; Kastamonu, Yozgat, Artvin, Mardin, Şanlıurfa, Niğde, Afyonkarahisar, Aydın, Düzce ve İstanbul´da yapıldı. Yarışmalar, il müftülükleri ile işbirliği halinde halka açık olarak gerçekleştirildi.
 
Genel Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen “Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye finali, mayıs ayında gerçekleştirilecektir.