Eğitim

MEB Müsteşarı Tekin'den Cihat Dersi Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, bir televizyon programına katılarak yeni müfredatta yer alan cihat dersi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

MEB MÜSTEŞARI YUSUF TEKİN’DEN CİHAT DERSİ AÇIKLAMASI

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında cihat dersinin imam hatiplerde zorunlu ders olan fıkıhta olduğunu hatırlatarak, ”“Cihat okullarımızda imam hatiplerde okutulan zorunlu ders fıkıhta var, bir de diğer okullarda seçmeli olan temel dini bilgiler dersi içeriğinde de var” ifadelerini kullandı. 

”TERÖR ÖRGÜTLERİNİ TEŞKİL EDECEK BİR KAVRAM OLMADIĞINI ANLATACAĞIZ”

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, konuşmasında ayrıca cihat kavramının dini bir literatür olduğunu söyleyerek, okullarda bu kavramın terör örgütlerini teşkil edecek bir kavram olmadığının anlatılacağını ifade etti. “Bir bardak suda fırtına koparılıyor, altyapı bilinmeden tartışılıyor. Gereksiz tartışmalar yürütülüyor. Cihat şu anda dünyada, ülkemizde herkesin kullandığı, bildiği bir kavram. Okullarımızda terör örgütlerine teşkil edecek bir kavram olmadığını anlatacağız. Cihat dini bir literatür. Cihat programlarımızda iki derste var. İmam hatip liselerinde okutulan zorunlu fıkıh dersi. Fıkıhta olmayacaksa bu zaten bir eksiklik. Cihat okullarımızda zorunlu değil, seçmeli olan temel dini bilgiler dersi içeriğinde de var. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ise şu an taslak. Müfettişlerin denetim süreçleri var. Öğretmenler tarafından program dışında bir kavram kullanılırsa müfettişler devreye girecek.”

Kamupersoneli.net – ANKARA