Eğitim

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den Okul Servislerine İlişkin Önemli Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin Orff-Schulwerk Eğitim Merkezi adına sanatçılar Güher ve Süher Pekinel ile Bakanlıkta düzenlenen protokol imza törenine katıldı. Ayrıca MEB Müsteşarı Yusuf Tekin burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

OKUL SERVİSLERİ

Okul servisleri ile okul kayıt ücretlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede ise bakanlığa bağlı okullarda hiç bir biçimde kayıt ücreti ismiyle ücret talep etmediklerini vurgulayan Müsteşar Tekin, “Bu konuda herhangi bir okul, herhangi bir veliden talepte bulunuyorsa illegal bir şey yapıyordur. Bakanlığımıza bunu mutlaka ulaştırmasını, iletmesini arzu ediyoruz. Bize ulaştıktan sonra gereğini yapacağız zaten.” dedi.

3 BAKANLIĞA ORTAK GÖREV VE SORUMLULUKLAR

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşrı Yusuf Tekin okul servislerine ilişkin olarak mevzuata göre üç bakanlığın ortak olarak görev ve sorumluluklara sahip olduğuna işaret etti.

Müsteşar Tekin, Milli Eğitim Bakanlığının okullardaki servis hizmetinden, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının okul servislerinin niteliklerinden, İçişleri Bakanlığının da konuya ilişkin aksaklıkların denetlenmesi konusunda sorumluluk üstlendiğini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin servis denetimlerine ilişkin olarak da şu açıklamayı yaptı;

“Milli Eğitim Bakanlığı olarak olarak herhangi bir aracın modeli, niteliği ve vasfı ile alakalı herhangi bir şekilde yorum yapma yetkinliğimiz yok.

Aynı şekilde bir başka bakanlığın da Milli Eğitim Bakanlığının okullarındaki servis hizmetleriyle alakalı bir şey söyleme konusunda çok yetkili olmadığını kabul etmek lazım. Bir iki problemin giderilmesi için bugün itibarıyla formülü oluşturup sayın bakanlarımıza arz etmiş olacağız. Zannediyorum o da hafta içinde çözülmüş olacak.”

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA