Eğitim

MEB Özel Meslek Liseleri İçin Yeni Teşvik Alanları Oluşturdu

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, OSB için açılan meslek liselerinde eğitim gören öğrencilere desteğin 2016-2017 eğitim öğretim yılında açılan yeni teşvik alanlarında da devam edeceğini açıkladı.

Şamlıoğlu, 2016-2017 eğitim öğretim yılı itibarıyla OSB içinde veya dışında açılan mesleki ve teknik eğitim okullarının 9. sınıflarında okuyan öğrencilere 4 bin 270 lira, diğer sınıf düzeylerinde ise öğrencilerin alan ve dallarına göre 4 bin 590 lira ile 6 bin 675 lira arasında değişen tutarlarda destek ödemesi yapılacağını belirtti.

Meslek liselerinde eğitim gören öğrenci sayısının 23 bin 100 olduğunu söyleyen Şamlıoğlu: “Verilen bu maddi desteğin ve mevcut olumlu gidişatın yanı sıra ´Daha fazla neler yapabiliriz?´ üzerine de çalışıyoruz.” dedi. Mevcut çalışma alanların da destek kapsamına alınması için yapılan çalışmalarda sona gelindiğine değindi.

Bu çalışma sonucunda raylı sistemler, metalurji, seramik ve cam, inşaat, kuyumculuk tasarım, gemi yapımı, uçak bakım ve bilişim teknolojileri gibi alanlar da teşvik kapsamına alınacak. Şamlıoğlu konuya ilişkin: “Yatırımcıların ve sektörün talebi doğrultusunda belirlenen bu alanların, özel mesleki ve teknik eğitim okullarımızı daha da güçlendirmesi ve nitelikli iş gücüne katma değer sağlaması ortak temennimizdir.” dedi ve teşvik verilen alan sayısının 26’ya yükseldiğini ekledi.

Kamupersoneli.net | ANKARA