Eğitim

MEB son dakika duyurdu! 15 Mart’a kadar uzatıldı!

MEB tarafından yapılan açıklamada lise son sınıf öğrencilerinin mezuniyet belgelerini ibraz etme süresinin 15 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. Bu tarihe kadar belgelerini ibraz edemeyenlerin ilgili olan programdan kayıtlarının silineceği kaydedildi.

15 MART’A KADAR UZATILDI

YKS’yi kazanan ve geçici kayıtlarını yapılan lise son sınıf öğrencilerinin koronavirüs sebebiyle mezuniyet belgelerini ibraz etme sürelerinin 15 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı.

KURSLAR VERİLMEYE BAŞLANDI

Bununla birlikte MEB koronavirüs salgını süresinde öğretmenlere yönelik düzenlenen mesleki gelişim programları kapsamında uzaktan eğitim yolu ile kursların verilmeyen başlandığı duyuruldu.

5e92cf1a2269a20bf4b84a8e.jpg

Bununla birlikte Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 13 Ocak 2021 tarihinde yapılan bir toplantısında şu ifadelerin kaydedildiği belirtildi:

“YKS sonucunda bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ve  geçici kayıtları yapılan ancak mücbir sebeplerle ortaöğretim kurumlarından mezun  olamamış öğrencilerin, herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için ortaöğretim  kurumundan mezun olduklarına dair belgelerini 15 Mart 2021 Pazartesi günü mesai  bitimine kadar ibraz etmeleri”

2 MİLYON 234 BİN 148 KİŞİ BAŞVURDU

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı,açıklamasında, uzaktan eğitim programlarına 2 milyon 234 bin 148 kursiyer başvurduğunu belirterek, “Temel Enstrüman Eğitimleri”nin de dahil edildiğini belirten  Boyacı şunları kaydetti:”Başlangıç düzeyi bağlama eğitimiyle başlayan ve keman, gitar,  ukulele, piyano, ud, yan flüt ve ney enstrümanlarının temel düzey eğitimlerinin  yanı sıra sayı ve çeşidi artırılan mesleki gelişim programları 80 bin  öğretmenimizin başvurusuna açılmıştır. Temel enstrüman eğitimleri kapsamında  solfej ve ritim eğitimleri mesleki gelişim programları hazırlık süreçleri devam  etmektedir” dedi.