Eğitim

MEB tarafından 55 ile yazı gönderildi! 2 ay eğitim verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı eğitime başlama yaşını 66 ay olarak isterken eğitim uzmanları ise 72 ay olmasını uygun görüyor. 

MEB tarafından, 55 ildeki Milli Eğitim Müdürlüğüne resmi yazı gönderildi. Yazıyı kapsayan konu ise okul öncesi bir eğitim almayan çocuklara yazın 2 ay boyunca eğitim verilecek. Bakanlık eğitimlerin 1 Temmuz’da başlayacak şekilde çalışmalara başlanmasını istedi.

Yazın 2 ay eğitim verilecek

Bu kapsamda MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Erken Çocukluk Eğitimi Dairesi tarafından 55 ilin milli eğitim müdürlüklerine resmi yazı gönderildi. Ancak İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirler bu çalışmanın dışında yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaz eğitimi gerekçesi olarak 2023 Eğitim Vizyonu’nda okul öncesi eğitim için 5 yaşın zorunlu eğitim kapsamına alınması ve de 2019 Cumhurbaşkanlığı programında yer alan önümüzdeki dönemde erken çocukluk eğitiminin 5 yaş için zorunlu olmasının sağlanması hedefi gösteriliyor. Söz konusu resmi yazıda sadece okul öncesi eğitimden yararlanamayan çocukların yaz aylarında yapılan eğitime kaydedileceği belirtildi. Başvurunun fazla olması halinde ise gelecek eğitim öğretim yılında ilkokula başlayacak çocuklara öncelik verileceği bildirildi. Ayrıca yazıda 2019-2020 eğitim öğretim yılında ilkokul 1. sınıfa başlayacak çocuklar arasında okul öncesi eğitim almamış olanların okul bazında sayısı ve bununla ilgili hazırlanan raporlar da yer aldı.

MEB tarafından 55 ile yazı gönderildi! 2 ay eğitim verilecek

1 Temmuzda başlayacak

MEB listelerinde 2019-2020 eğitim öğretim yılı başında 66 ay ve üstündeki çocuklara ait veriler yer aldı. Hazırlanan listelerin milli eğitim müdürlükleri tarafından okullara gönderilmesi talimatını veren bakanlık, yaz okullarının 1 Temmuz tarihine kadar başlayacak şekilde gerekli çalışma ve planlamanın yapılmasını istedi.

E-okul sisteminden verilerin hazırlandığı raporlarda, aday kayıttan kesin kayda alınmamış olan çocuk sayıları ve veli isteği ile kesin kayıttan ayrılmış çocuk sayıları da belirtili.

Bir Yorum

  1. okul öncesi icin degil bana göre okula devam eden çocukların yüzme santranç futbol voleybol veya kuranı kerim öğrenmeleri.için zorunlu yaz okulu olsun hiç değilse 3 ayı boş gećirmemis olurlar obezite diyoruzz ama bununla savaşmıyoruz

  2. okul öncesi icin degil bana göre okula devam eden çocukların yüzme santranç futbol voleybol veya kuranı kerim öğrenmeleri.için zorunlu yaz okulu olsun hiç değilse 3 ayı boş gećirmemis olurlar obezite diyoruzz ama bununla savaşmıyoruz