Eğitim

MEB Yabancı Hükümet Bursu Genel Şartları

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuruyla yabancı hükümet (Belçika) bursu başvuruları için gerekli genel şartları duyurdu. 

Ön Bilgiler Kısmı

Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinde yayımlanan yabancı hükümet bursu sayfasında Ön Bilgiler Kısmında yabancı hükümet burslarının yabancı hükümetler ve Türkiye Cumhuriyeti arasında yapılan ikili anlaşmalar çerçevesinde verildiği, Burs şartlarının ülkelere göre değişiklik gösterebildiği, ve adayların ülkelere gidiş gelişi ve vize masrafları ayrıca sigorta masraflarını kendilerinin ödediğini burs kapsamında ise adayların eğitim, konaklama, sağlık ve aylıl burs ücretlerinin verildiği anlatılıyor. Bur seçimleri MEB tarafından mülakat yoluyla yapılıyor. Kazanan adayların isimleri asil ve yedek liste olarak belirlenmektedir.

Genel Şartlar Kısmı

Yurt Dışından sahip olunacak diplomaların denkliğiyle alakalı YÖK’ten daha önce bilgi edinilmelidir. Bu sorumluluk burs adaylarına ait. Burslar, verildikleri eğitim öğretim dönemi için geçerlidir.Genel Şartlar kısmında araştırma, yüksek lisans ve doktora bursları için en az lise ya da yüksek lisans mezunu adayların kabul edildiği belirtilmiş. Araştırma, Yüksek Lisans ve Doktora adayları için, KPDS’den C seviyesinde veya C seviyesine eş değer bir dil belgesine sahip olma şartı bulunuyor.Burs için başvuruda bulunacak adayların bir akademik dönemde en fazla iki ülke için başvuru yapabilecekleri belirtilmiş. Daha önce bir ülkenin sınavında başarı sağlayıp kazanan adaylar, ancak 2 yıl sonra başka bir ülkenin sınavına ve farklı bir burs alanında başvuru yapabilirler. Aday daha önce kazanmış olduğu bir burs türünü ya da aynı ülkeye ait bursu 2 yıl geçse dahi tekrar müraacat edemeyecektir.

İlgili burs duyurusuna Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi sitesinden ulaşabilirsiniz. 
http://abdigm.meb.gov.tr/www/yabanci-hukumet-burslari/icerik/246

Kamupersoneli.net