Eğitim

MEB Yabancı Hükümetler Özel Bursları

Yayımlanan duyuru Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandı. Ayrıca duyuru 18 Nisan 2016 tarihinde yayımlandı ve kamuoyuna duyuruldu. Yayımlanan duyurunun detayları ise şöyle;

Özel Burslar : Yabancı ülkeler tarafından verilen özel burslardır. Kişiler kendi imkanlarıyla, ilgili ülke veya üniversitenin şartlarına göre başvuruda bulunabilirler. Ancak, adayların eğitim sonrası denklik bilgileri konusunda Yüksek Öğrenim Kurumundan bilgi edinmeleri gerekmektedir. Bu konudaki sorumluluk adayların kendisine aittir. 

Hartum 

Arap Ligi (AL) Eğitim, Kültür ve Bilim Örgütüne bağlı Hartum Uluslararası Arap Dili Enstitüsü tarafından ana dili Arapça olmayanlara yönelik Arapça dilinin öğretilmesi konusunda nitelikli öğretmen yetiştirilmesi için Arapça Öğretmenleri ve Arapça dili okuyan yeni öğretmen adaylarına yüksek lisans bursu tahsis edilmiştir. Burs aylık 100 U$ içermekte olup, diğer masraflar adaya aittir. 

Hırvatistan 

Hırvatistan tarafından 2 adet 8 ay süreli lisansüstü/araştırma bursu tahsis edilmektedir. Adaylar http://www.mobilnost.hr//en/content/bilateral-programmes-of–mobility-in-higher-education/#eng-bil ve http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=14361&sec=2428 internet adreslerinden daha detaylı bilgiye ulaşabilirler. Başvurular en geç 18 Nisan 2016 tarihine kadar yapılabilecektir.

Estonya 

Estonya Hükümeti tarafından 2016-2017 eğitim-öğretim yılında lisans/yüksek lisans/doktora /yaz ve kış okulları bursu tahsis edilmiştir. Burslar; lisans ve yüksek lisans bursu için aylık 350 Euro, doktora bursu için aylık 422 Euro, yaz ve kış okulları için en fazla 28 günlük bir süre için gün başına 25 Euro ödeme içermektedir. Başvurular e-posta yolu ile en son 31 Mart 2016 tarihine kadar olup, yaz ve kış okulları için 15 Nisan 2016 tarihide kadar yapılacaktır.