Eğitim

Meksika Hükümeti Tarafından Ülkemiz Tahsis Edilen Burs Duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Meksika Hükümeti 2016 – 2017 eğitim yılı için ülkemize tahsis etti yurt dışı bursu duyurusu yayımlandı.  
Yayımlanan duyuru Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde duyurular bölümünde yayımlandı. Yayımlanan duyuru da Meksika Hükümeti tarafından Yüksek Lisans, Doktora, Araştırma Uzmanlık ve Tıbbi Uzmanlık bursunun ülkemize tahsis edildiği beliritildi. 

Duyurunun detayları şöyle;

ÖN BİLGİLER

* Yabancı Hükümet Bursları, ikili anlaşmalar çerçevesince yabancı hükümetler tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına araştırma, lisans, yüksek lisans, doktora ve dil kursu alanlarında verilmektedir.
 

* Burs şartları her ülkeye göre değişmekle birlikte, genel olarak ilgili ülke tarafından adayların eğitim, konaklama, sağlık ve aylık burs ücreti gibi giderlerini kapsar. Diğer her türlü gider (gidiş-dönüş yol masrafı, vize, sigorta v.b.) adaylara aittir.
 

* Millî Eğitim Bakanlığı tarafından herhangi bir burs ya da başka bir ödeme yapılmamakta ve adaylar eğitim sonrasında herhangi bir mecburi hizmetle yükümlü bulunmamaktadır.
 

* Millî Eğitim Bakanlığı tarafından mülâkat yoluyla aday seçimi yapılmakta ve ilgili ülkeye kazanan adayların isimleri asil ve yedek olarak bildirilmektedir. Adayların kabullerine ait son karar ilgili ülkeye aittir.
 

* Yurtdışında alınacak diplomaların denkliğine ilişkin Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığından (YÖK) önceden bilgi edinilecektir. Bu konuda sorumluluk adaylara aittir.
 

* Burslar, verildikleri eğitim-öğretim dönemine aittir.