Eğitim

Merkezi Sınav İle Öğrenci Alımı Yapacak Liselerin İl İl Listesi

Milli Eğitim Bakanlığı liselere geçiş sınavı başvuru kılavuz yayımlandı. 

Söz konusu kılavuzda, liselere geçiş sınavı başvuru tarihleri ve başvuru işlemlerine ilişkin bilgiler verildi. 

MEB tarafından yayımlanan kılavuzu Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza haberimizde aktarmıştık. İlgili haberimiz için TIKLAYINIZ

Bu haberimizde de siz okuyucularımıza öğrencilerin merkezi sınav sonucuna göre tercih edebilecekleri okulların il il listelerini yayımlıyoruz. 

MEB LİSELERE GEÇİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sayfası üzerinden yayımlanan başvuru kılavuzuna göre, liselere geçiş sınavlarına katılacak adaylar başvuruları 11 Nisan tarihinden itibaren yapmaya başlayacaklar. 18 Nisan tarihine kadar devam edecek başvurular öğrencilerin eğitim gördükleri okullar üzerinden elektronik olarak yapacaklar. 

Başvurularını belirtilen tarihler arasında yapacak adayların dikkat etmeleri gereken konulara ilişkin MEB bazı açıklamalarda bulundu. 

Milli Eğitim Bakanlığı başvuru kılavuzunda yer verdiği açıklamalarında başvuru işlemleri sırasında öğrencilerin başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettirmeleri gerektiğini vurguladı. 

MEB başvuru kılavuzunda ayrıca öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğünün sorumlu olacağını ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edileceğini bildirdi. 

MERKEZİ SINAV İLE TERCİH EDİLEBİLECEK LİSELERİN LİSTESİ

Başvuru kılavuzunda yer alan bilgilere göre, liselere geçiş sınavı 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak ve iki bölüm hâlinde yapılacak. 90 sorunun sorulacağı sınav iki oturumda gerçekleştirilecek. Birinci oturumda öğrencilere 50 sözel soru sorulacak ve 75 dakika verilecek, ikinci oturumda ise öğrencilere 40 soru sorulacak ve 60 dakika verilecek. 

Sınavı tamamlayan öğrenciler aldıkları puanlara göre ise tercih işlemlerinde bulunacaklar. 

Öğrencilerin tercih edebilecekleri liselerin il il listesi şu şekilde,