Eğitim

Mesleki ve Teknik Eğitim Eylem Planı

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamanın konusu ise Türkiye mesleki ve teknik eğitim stratejisi eylem planı’dır. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Türkiye Mesleki ve Teknik Eğitim Strateji Belgesi ve Eylem Planı (TÜRKMETES) (2014-2018) 2016 Yılı Çalışma Planı Uygulama Süreci ile birlikte ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Birimleriyle paylaşıldı.
 
TÜRKMETES 2016 Yılı Çalışma Planı, Genel Müdürümüz Sayın Osman Nuri GÜLAY başkanlığında 11 Mart 2016 tarihinde yapılan toplantıda Bakanlığımız’ın ilgili olan birimleri ile paylaşıldı. Yapılan toplantıya Bakanlığımız AB ve Dış İlişkiler, Destek Hizmetleri, Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki ve Teknik Eğitim, Ortaöğretim, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlükleri ile Strateji Geliştirme Başkanlığı ilgili daire başkanları katılım sağlamıştır. Toplantıda 2016 yılında ilgili birimlerin sorumluklarında bulunan öncelik, tedbir ve faaliyetler kapsamında yapılacak çalışmalar görüşüldü.

Osman Nuri Gülay bir açılış konuşması yaptı. Sayın GÜLAY yaptığı açılış konuşmasında Genel Müdürlüğümüzün, Bakanlığımız adına sekretaryasını yürüttüğü Türkiye Mesleki ve Teknik Eğitim Strateji Belgesi ve Eylem Planının ilgili olan Milli Eğitim Bakanlığı Birimleri ve dış paydaşların iş birliği içinde çalışmaları ile gerçekleştirilmekte olduğunu söyledi. Son günlerde Onuncu Kalkınma Planı, 64. Hükümet Programı gibi üst politika belgeleri kapsamında yapılan çalışmalarla Strateji Belgesinin bazı hedeflerine varılmakta olduğunu belirtti. Ayrıca Sayın GÜLAY açıklamasında, Ülkemizin geleceği için mesleki ve teknik eğitimin önemini bir kez daha anlattı.

Kamupersoneli.net