Eğitim

MHP'li İsmail Faruk AKSU'dan Tarım Bölümü Önlisans Mezunları İçin Kanun Teklifi

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu Meclis’e sunduğu teklif içerisinde  Gıda, Tarım ve Hayvancılık alanlarının ön lisans eğitimlerini sağlayan programlardan mezun olanlara eğitimleriyle alakalı olarak lisans tamamlama eğitimi verilmesini ifade etti.

 “2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”; gıda, tarım ve hayvancılık alanlarından ön lisans eğitimi veren programlarından mezun olma durumlarında talepte bulunanlara eğitimleriyle alakalı olmakla beraber YÖK tarafından belirlenecek alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılması amaçlanmakta.

KANUN TEKLİFİ

2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Geçici Madde 75- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla gıda, tarım ve hayvancılık alanında ön lisans eğitimi veren programlardan mezun durumda olanlara, istekleri halinde eğitimleriyle ilişkili olmak üzere Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılabilir. Bu eğitimler, Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yöntemleri ile de verilebilir. Uygulama eğitimleri için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu iş birliği yapar. Bu eğitimlerin kapsamı, şekli, başvuru usulü ile eğitime ilişkin diğer usul ve esaslar Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.”

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. sayin mhp mi̇lletveki̇li̇me teşekkür edi̇yorum. ayni desteği̇ akparti̇ mi̇lletveki̇lleri̇mi̇zden de bekli̇yorum. sendi̇kalarin sessi̇zli̇ği̇ne anlam veremi̇yorum.

  2. geç kalmiş bi̇r hamle. ama zararin neresi̇nden donülürse kardir. gıda, tarım ve hayvancılık alanlarının ön lisans eğitimlerini sağlayan programlardan mezun olanlara eğitimleriyle alakalı olarak lisans tamamlama eğitimi hakki en kisa sürede veri̇lmeli̇di̇r.

  3. tüm ön lisans bölümlerine verilmeli.daha önce sağlıçı ve ilahiyatçılara verilmişti. makina-elektrik gibi bölümlere verilmelidir. ayırım yapmamak gerekiyor bir çok ortak ders var.