Eğitim

Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Tüm öğrencilere ücretsiz 3G internet!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘Yenilenen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve Akademik Destek’ Tanıtım Programı’nda konuştu. ‘Yarını bekleyin!’ diyerek meraklı bekleyişi arttıran Selçuk, bugün tüm ğrencilere 3G internet erişim hizmeti sağlayacağını belirtti. Yenilenen eğitim bilişim ağının detaylarını anlatan Selçuk, Her bir öğrencimiz, Türkiye’nin her yerinden; telefon çeksin yeter. Bu anlamda bir erişme ve ulaşma imkanı var. Bunu pilot çalışmalarda denedik’ dedi. Tanıtım programında soruları cevapladı.

ÖĞRENCİLERE 3 GB ÜCRETSİZ ERİŞİM İMKANI

 ”Her bir öğrencimize, bütün operatörlerden aylık 3 GB ücretsiz erişim imkanı var. Her bir öğrencimiz, Türkiye’nin her yerinden; telefon çeksin yeter. Bu anlamda bir erişme ve ulaşma imkanı var. Bunu pilot çalışmalarda denedik.İşin özeti; eğitimde fırsat adaleti. Benim fırsatım yok, benim öğretmenim yok. Çok basitçe var. Bunu sağlamış olduk, fırsat adaletiyle Türkiye’den isteyen herkesin buna erişmesiyle ilgili altyapıyı kurmuş olduk. Ve bu benim hayallerimden bir tanesiydi ve buna ulaşmış olmak bugün benim açımdan çok çok değerli. Sizler burada bulunarak bizlere destek verdiniz.”dedi.

BU SİSTEMİN OMURGASI ÖĞRETMENDİR

Her yerde vurguluyorum, bu sistemin omurgası öğretmendir. Kişiye özel, gruba özel ihtiyacı neyse onu vermek durumundayız. Bu sadece okulla, öğrenciyle ilgili değil ayrıca öğretmenler için sürekli, sürdürülebilir ne zaman isterlerse… Böyle bir içeriği hazırlamak gerçekten heyecan verici. Peki bunlar güzel dilekler, hoş şeyler. Okullar arasındaki farkı azaltmak, nitelikli eğitim içeriğine herkesin ulaşabilmesi, öğretmenler için sürekli eğitim; bu da güzel. Ama nasıl? İşte burada elimizde büyük bir güç var, bu da teknolojiyle erişim konusu. Arayüz tümüyle yenilendi ve her bir çocuğun sayfası, takvimi, ilerleme hızı, mevcut dersler, soruları, konuları, kendisine özel bir şekilde artık yapılabiliyor. Bu ne demek? Her bir öğrencimizin kişisel olarak ihtiyaçlarını bireysel olarak karşılayabiliyoruz artık.