Eğitim

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan Sistem Değişikliği Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz sistem değişikliği hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz sistem değişikliğini öğretmenlere ve öğrencilere sorduğun ve olumlu yanıtlar aldığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz AK Parti’nin TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yılmaz gazetecilere yaptığı açıklamasında sistem değişikliğine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 

“ÖN YARGIYI KIRABİLMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bir gazeteci tarafından sistemde yeni değişikliklerin olduğu belirtilmesi üzerine her gün yeni bir günün doğduğunu, bir öncekinin tekrarının bulunmadığını belirtti. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz bu yapılanın yapboz olmadığına dikkat çekerek açıklamalarında “Daha iyiyi yapmak adına çalışıyoruz. Eğitim eleştirisiz olmaz. Türkiye nereden nereye geldi. Daha yeni bir okuldan geldim, sistem değişikliğini öğretmenlere soruyorum memnun, öğrencilere soruyorum memnun. Hangi dünyada yaşıyoruz. Ama ön yargıyı kırabilmek mümkün değil, özü bu.” ifadelerine yer verdi.

SİSTEMİN SON HALİDİR

Tüm bunların yanı sıra bir gazeteci tarafından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a “o zaman bu sancı neden yaşanıyor?” sorusu soruldu. Bakan Yılmaz ise konu ile ilgili olarak “Bende yaşanmıyor, sizde neden yaşanıyor. Vatandaşa sorun, herkes memnun. Öğrencinin talebi, vatandaşın talebi bu yönde değil miydi?” dedi. Ayrıca Bakan Yılmaz’a sistemin nihai halinin olup olmadığı soruldu ve İsmet Yılmaz “Evet son halidir. Ne söylesem, siz farklı yansıtacaksınız. Geçen hafta bir cümle söyledim, sekiz sütuna manşet bir haber yapıldı. Yapmayın” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA