Eğitim

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: Okul Saatlerine İlişkin Valilere Yetki Verildi!

Milli Eğitim Bakanlığı yeni öğretim yılının başlaması sebebiyle illere genelge gönderdi. MEB tarafından gönderilen genelgede, valiliklerin ikili eğitim veren okulların ders başlama saatlerinde değişiklik yapmalarına ilişkin yetki verildi. 

DERS BAŞLAMA SAATİNE VALİLİKLER KARAR VERECEK

 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, valiliklerin ders başlama saatlerinde düzenleme yapabileceğini aktararak, ‘valilerimiz okul saatleriyle ilgili en doğrusunu bulacaklardır’ ifadelerini kullandı. Konuya ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede, öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmasının engellenmesi, taşımalı sistem ve özel öğrenci servisiyle taşınan öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmemesi talimatını verdi.

KIŞ SAATİ UYGULAMASINA GEÇİLMEYECEK

MEB’den valiliklere gönderilen genelgede ayrıca, 2017/2018 eğitim-öğretim yılında kış saati uygulamasına geçilemeyeceği vurgulanarak okula giriş ve servis saatlerinin valilikler tarafından belirlenmesi gerektiği bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı yayımladığı genelge de ayrıca her ilin kendi iklim ve coğrafi koşullarının dikkate alınması ve ilk ders başlama saatinin gün ışığından daha fazla yararlanılmasını temin edecek şekilde belirlenmesi istendi.

Kamupersoneli.net – ANKARA