Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Okullardaki Ara Tatil Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren uygulanacak ara tatiller hakkında açıklamalarda bulunarak bunun kalıcı bir sistem olduğunu ifade etti. 

ARA TATİLLERDE FAALİYETER OLACAK

Konu ile ilgili olarak Bakan Selçuk ilk kez bu yıl kasım ve nisanda iki ara tatil uygulanacağını çocuklarınara tatillerde evde olacağı için çalışan ve izin alma imkanı olmayan velilerin sıkıntı yaşayacaklarını dile getirdiğini ifade etti.

Bakan Selçuk bu konu hakkındaki açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Bu konuda bir formül üzerinde çalışıyor musunuz? Ara tatillerde öğretmenlere ve öğrencilere yönelik ne tür faaliyetler olacak?

Okullardaki eğitim öğretimin yeni sistemde de yine 180 gün olacağını aktaran Selçuk, yaz aylarına girişte yaşanan rehavet, okulların eğitim öğretim süreçleri sonucunda ortaya çıkan yorgunluk ve benzeri birçok faktörün kendilerini bu ara döneme yönelttiğini dile getirdi.

Öğretmenlerin eğitiminin verimliliği konusunda yapılan akademik çalışmaları anımsatan Bakan Selçuk, öğretmenlerin, yıl içerisinde öğrencilerin olmadığı dönemlerde aldıkları eğitimin verimliliğinin daha yüksek olduğuna dikkati çekti. Bakan Selçuk, birçok dünya ülkesinde bu ara tatillerin olduğunu ifade ederek, Türkiye’de tarım toplumu olmanın getirdiği “yaz tatilini uzun tutma” alışkanlığının bulunduğunu söyledi.

Bir Yorum

  1. Her zaman olduğu gibi insanları düşünmeden yapılan uygulama peki soruyorum ara tatillerde ise gitmek zorunda olanlar ve daha vahimi bırakacak kimseleri olmayanlar ne yapacak boş kalan çocukların yapacağı yanlışlıkları kim takip edecek soruyorum başlarına birşey gelince vazgeçerler olur biter birşeye karar verirken herşeyi gözden geçirmeyi ne zaman dusunecekler bilmiyorum sorumluluk bu kararı verenlere düşüyor bence alacaklarda tabi