Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz 5 Bin Öğretmen Alımına Dair Tarih Verdi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Iğdır AK Parti İl Kadın Kolları Kongresine katıldı. Katıldığı kongre kapsamında kürsüye çıkan Bakan İsmet Yılmaz burada partililere seslendi. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yapmış olduğu konuşmasında eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

20 bin öğretmen alımı için mülakat sürecinin devam ettiğini hatırlatan Bakan Yılmaz 5 bin öğretmen alımı için tarih verdi. 

5 BİN ÖĞRETMEN ALIMI HARİZAN AYINDA

AK Parti İl Kadın Kolları Kongresi kapsamında yapmış olduğu konuşmasında eğitime dair önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmen alımı konusu üzerinde durdu. 

Bakan Yılmaz, AK Parti döneminde alınan öğretmen sayısını vurgulayarak,  “Bugün her gördüğünüz 3 öğretmenden 2’si bizim dönemimizde atandı” dedi. 

Ayrıca 5 bu yıl içerisinde 5 bin öğretmen daha alınacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz alımların Haziran ayında olacağını açıkladı. 

“Bizim dönemimizde en fazla yatırımı öğretmene yaptık. Biz geldiğimizde 500 bin civarında öğretmen vardı, sadece bizim dönemimizde atadığımız öğretmen 584 bin. Bugün her gördüğünüz 3 öğretmenden 2’si bizim dönemimizde atandı. Şimdi 20 bin öğretmenin mülakatı başladı, 5 bin öğretmene de mülakat açacağız haziran ayında.”

ÖĞRETMEN BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISI 17

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 5 bin öğretmen alımının ardından öğretmen sayısının artacağını ifade ederek bu bağlamda açıklamalar yaptı. 

Öğretmen başına öğrenci sayısında ciddi bir hedefe ulaştıklarını bildiren Bakan Yılmaz bu konuda gelişmiş ülkelerin ilerisindeyiz dedi. 

”Allah nasip ederse 25 bin öğretmen aldığımızda bizim dönemimizde atanan öğretmen sayısı 610 bine yaklaşacak. 2002’de öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 28’di, şimdi 17’ye düştü. Bu rakamla İngiltere, Güney Kore ve Japonya ile aynıyız, Fransa’dan daha iyi olduğumuzu belirtmek isterim.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum