Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: 5 Bin Öğretmen Daha Alacağız

Edirne’de düzenlenen Eğitim Yatırımları Toplu Açılış Törenine katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz burada bir konuşma yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz burada yapmış olduğu konuşmasında öğretmen alımlarına dikkat çekerek konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. 

5 BİN ÖĞRETMEN ALACAĞIZ

Katıldığı etkinlik kapsamında yapmış olduğu konuşmasında öğretmen alımlarına dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz başvuru süreci kısa süre önce sona eren 20 bin sözleşmeli öğretmen alımını hatırlattı.

Bakan Yılmaz konuya dair yapmış olduğu açıklamasında 20 bin öğretmen alına ek olarak 5 bin öğretmen alımı yapılacağını duyurdu. 

2018 senesi içerisinde alımı yapılacak 25 bin öğretmen ile 600 civarında öğretmenin bakanlık bünyesinde görev alacağını işaret eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz eğitimde Türkiye ile diğer ülkeleri arasında kıyaslama da bulundu. 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ’IN AÇIKLAMALARI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın konuya dair yapmış olduğu açıklamaları şu şekilde;

“Yani bugün gördüğünüz her üç öğretmenden ikisi bizim dönemimizde atandı. Şimdi 20 bin öğretmen daha alacağız. Mecliste bir kanun çıkıyor o kanun çıktıktan sonra da 5 bin öğretmen daha alacağız. 25 bin öğretmenimizi bu yıl eğitim ailemize katacağız. 600 binin üzerinde öğretmenimizi milli eğitim ailemizle buluşturmuş olacağız. Niçin önemlidir? Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını makul hale getirebilmek için mutlaka öğretmen sayısını artırmanız lazım. Türkiye’de öğretmen başına düşen öğrenci sayısı biz geldiğimizde 28’di şimdi 17’ye düştü. Bu değer ile İngiltere’de aynı, Japonya’da aynı, Güney Kore ile aynı değerlere sahibiz. Fransa’dan da iyiyiz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Bakanim artik atanmak istiyoruz bizler haziriz goreve almak icin senelerdir bekledik

  2. Ocretli ogretmen atamasinda kpps sarti kaldirilsin zaten geriye donuk yapmis oldugu calismasi mevcut 5 sene sorunerek yasamis ve kadrolu ogretmenlerin yaninda cekmis oldugu eziklik yetmiyor mu

  3. Ocretli ogretmen atamasinda kpps sarti kaldirilsin zaten geriye donuk yapmis oldugu calismasi mevcut 5 sene sorunerek yasamis ve kadrolu ogretmenlerin yaninda cekmis oldugu eziklik yetmiyor mu