Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Açıkladıkları Sistemle İmam Hatipleri Kapatmak İstiyorlar

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 24 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlere yönelik çalışmalar kapsamında Sivas’ta bir yerel televizyon kanalının canlı yayını katıldı. Burada Ak Parti ve CHP’nin seçim çalışmalarına değinen Bakan Yılmaz, ana muhalefet partisine dair eleştirilerde bulundu. 

MUHARREM İNCE’YE ELEŞTİRİ

İsmet Yılmaz televizyon programı kapsamında yapmış olduğu açıklamalarında Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi eleştirdi. Muharrem İnce’nin açıklamalarının birbiriyle çeliştiğini ifade eden Bakan Yılmaz CHP’yi ve Muharrem İnce’yi samimi olmamakla suçladı. 

“Muharrem İnce ‘parlamenter sisteme döneceğiz’ diyor. Parlamenter sisteme dönmek, cumhurbaşkanını sembolik yetkilerle donatmak ve yetkisizleştirmektir. Şimdi cumhurbaşkanı adayı olarak da kalkıp vaatlerde bulunuyor, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Eğer samimi olsalar şunu demeleri lazım; ‘Aziz milletim bu proje AK Parti’nin projesidir, bu AK Parti milletine güveniyor ondan dolayı hükümeti kurma yetkisini milletine verdi ama biz onun kadar halka güvenmiyoruz. Dolayısıyla milletin elinden hükümeti kurma yetkisini alacağız.’ Kimini oradan avlarız, kimini buradan avlarız diyerek bu milletin kafasının çalışmayacağını, anlamayacağını zannediyorlar ama yanıldıklarını 24 Haziran’da görecekler.”

İMAM HATİPLERİ KAPATMAK İSTİYORLAR

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yapmış olduğu konuşmasında ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi tarafından vaat edilen eğitim sistemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Getirilmek istenen eğitim sisteminin imam hatiplerin kapatılması anlamına geldiğini ifade eden Bakan Yılmaz konuya dair şu ifadeleri kullandı. 

”Şimdi 1+8+4 sistemini getireceğiz diyorlar. Bu ne demek? Bu da imam hatip ortaokullarını kapatacağım demek. Vatandaş çocuğunu imam hatibe göndermek istiyorsa buna engel olma, bu hakkını da elinden alma. CHP zihniyeti milletin hakkını elinden alma zihniyetidir. Hep hakkını alır, neden? Çünkü kendisini bu ülkenin sahibi sanıyor, geri kalan da maraba, marabanın hakkı olmaz. Bizim verdiğimiz hakların hepsini ortadan kaldırmak istiyorlar, bu hep geriye dönmektir. Bunlara güvenen ayazda, kışta kalır, demokratik haklarını kaybeder. Bu demokratik haklarını biz dişimizle tırnağımızla, yeri geldiğinde 15 Temmuz’da olduğu gibi canımızla ödeyerek aldık. Onun için 24 Haziran seçimleri hayati derecede önemlidir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA