Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı Bursluluk Sınavı Başvuru Kılavuzunu Yayımladı

Mili Eğitim Bakanlığı’nın resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyura göre; ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının bursluluk sınavı başvuru kılavuzunun yayımlandığı ifade edildi. Bununla beraber adayların başvuru fomunda yer alan detaylara göre başvurularını gerçekleştirmeleri istenildi.

Diğer yandan adayların başvurularını belirtilen süre içerisinde yapmaları gerektiğine dikkat çekildi.

Söz konusu bursluluk sınavı hakkında verilen detaylara göre; 5,6,7 ve 8 sınıf öğrencilerinin yanı sıra; hazırlık sınıfları 9, 10 ve 11’nci sınıfların yapacakları başvuru tarihi 12 Mart 2018- 5 Nisan 2018 tarihleri arası olarak belirtildi.

Sınav giriş belgelerinin 24 Mayıs 2018 tarihinde açıklanacağı ifade edildi.

SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

Söz konusu adayların girecekleri sınav 3 Haziran 2018 tarihinde saat 10:00’da yapılacak ve söz konusu sınav sonuçlarının açıklanması ise 18 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir ifadelerine yer verildi.

Sınava başvuru yapan adaylardan istenilen şartları taşımaları doğrultusunda başvurularını okul müdürlüğü tarafından sistem üzerinden onaylatması gerekmekte. Ayrıca öğrenciler başvurularını “2018 İOKBS Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzu” na ve ilgili mevzuata, http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirebilecekler.

Sınava başvuruların yapılabilmesi adına öncelikle öğrencilerin e- okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel bilgiler olması gerektiği ifade edildi.