Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! 81 ilde bulunan 14 bin 643 ücretli öğretmen ile ilgili flaş gelişme!

Kadrolu öğretmenler ve sözleşmeli öğretmenlerden hiçbir farkları olmamasına rağmen sadece görev yaptıkları saat kadar SGK primleri yatırılan ve girdikleri ders saati kadar çok cüzzi bir miktarda ücret alan ücretli öğretmenlerle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE ÜCRETSİZ EĞİTİM VERİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 81 ildeki 14 bin 643 ücretli öğretmene yönelik çevrim içi 10 saatlik eğitim yapılacak.

12 ŞUBAT TARİHİNDE SONA ERECEK

Ücretli öğretmenlerin katılacağı bu ücretsiz eğitimlerin, 25 Ocak-12 Şubat’ta tamamlanması planlanırken eğitimlerde, özel eğitimde temel kavramlar, öğretim yöntem ve teknikleri, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin uzaktan eğitim süreçleri, bu öğrencilere yönelik ortam ve materyal uyarlamaları ile bireyselleştirilmiş eğitim programı geliştirme konularında öğretmenlerin bilgi ve becerilerinin güncellenmesi hedeflendiği bildirildi.

BAKAN SELÇUK AÇIKLAMA YAPTI

Konu hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlık olarak Kovid-19 sürecinde tüm öğrencilere sürekli destek olmaya çalıştıklarını, öğretmenlere de yardım etmek için eğitimler düzenlediklerini ifade ederek, “Ücretli öğretmenlere yönelik ilk defa böyle bir eğitim düzenleniyor. Bu kapsamda görevlendirilen öğretmenlerimizin özel eğitimle ilgili bilgilerini güncellemeyi ve Kovid-19 salgını günlerinde yeni uygulamalar konusunda bilgilendirmeyi hedefliyoruz. Eğitimler pazartesi günü başlayacak ve ikinci dönem başlayana kadar tamamlanacak.” dedi.