Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi'ne (MEBİM 147) Erişim Ücreti Kaldırılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, yaptığı son açıklamada; “MEBİM 147’ye başvuruda bulunan vatandaşlarımıza 3 iş günü içerisinde cevap verilmektedir. Söz konusu bu durum vatandaşlarımzıın bilgilerine ulaşma süreçklerini hızlandıracağı gibi bilgilere ulaşım maliyetini ortadan kaldırmakta ve zamandan tasarruflar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Ercan Demirci Van’ın Erciş ilçesinde 1 Mart 2012’de MEB tarafından görevler ve sorumluluklarla alakalı olarak her türlü talep ve şikayetlerin etkili şekilde çözümlenmesi için kurulan Milli Eğtiim Bakanlığı İletişim Merkezi’ni (MEBİM 147) ziyarette bulundu.

Söz konusu çalışamalarla alakalı olarak bilgiler veren Demirci; “MEBİM 147’nin eğitimde fırsatları sağlaması amacıyla öğrencilerin yanı sıra, veliler ve öğretmenlere yönelik olarak her türlü bilgilerin edinmesi soruların sorulmasıyla beraber, ihbarlar, öneriler ve görüşler hızlı şekilde çözüm bulunması amacıyla bu bölgede istihdam sağlandığını ifade ederek açıklamalarda bulundu.

Ercan Demirci yaptığı açıklamada;

“Bu iletişim merkezimizde 180 vatandaşımız görev yapmakta ve bunların 50’si engelli olmasıyla beraber yüzde 45’i kadın ve yüzde 852i depremzede. Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İliişkiler Müşavirliği tarafından yürütülen iletişim merkezi hizmetleri haftanın 7 gününde 24 sat boyunca devam etmektedir. MEBİM 147’ye başvuruda bulunan vatandaşlarımıza 3 iş günü içerisinde cevap veriliyor. Bu durum vatandaşlarımızın bilgilere ulaşması sürecini cevaplayarak Bakanlığımız tarafına gelecek olan iş yükünü azaltıyor” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA