Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2019 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunu Güncelledi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2019 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu güncellendi.

Yapılan düzenlemeye göre öğrenciler lise diploması almaya imkan sağlanan mesleki eğitim merkezlerini birinci nakil döneminde tercih edebilecek.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan yasal çalışmalarla mesleki eğitim merkezlerinde okuyan öğrencilere lise diploması alma imkanı sağlanmıştı. Bu nedenle LGS kılavuzu güncellendi ve 29 Temmuz’da başlayacak yerleştirmeye esas birinci nakil döneminde bu merkezlerin tercih edilebileceği ifade edildi.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ

Öğrenciler haftada bir gün okulda ve diğer günler ise işletmelerde eğitim almaktadır. 11. sınıfta başarılı olanlara kalfalık, 12.sınıf sonunda başarılı olanlara ise ustalık belgesi verilmektedir.

Ancak öğrencilere lise diploması verilmesi için açık öğretim kurumlarına kayıt yaptırarak fark derslerini vermesi talep ediliyordu.

Öğrencilerin mesleki eğitim merkezlerini tercih etmelerine engel olan bu sorunun rafa kaldırılması için düzenlemeler yapıldı.

Bundan böyle mesleki eğitim merkezlerinde kayıt yaptıran öğrenciler fark derslerini bu merkezlerde yüz yüze eğitim yoluyla tamamlayarak lise diploması alabilecek.