Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar : Öğrenciler için özel bölüm açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mucit olan öğrencilerle ilgili harekete geçildi.

2019 yılı boyunca tanıttıkları buluşlarla kamuoyunun haberdar olduğu onlarca öğrenci ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan yazılı açıklama yapıldı.

İCAT YAPAN ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ HAREKETE GEÇİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada, “2019 yılına dair şöyle bir hafızalarımızı yokladığımızda, geleceğe umutla bakmak için öyle çok örnek çıktı ki karşımıza. Onları sizlerle paylaşmak istedik. Kendisinin ya da başkasının yaşadığı bir soruna çözüm getiren, yeni ufuklar açan, buluşlara imza atan onlarca gencimiz var. Biz onların ve daha nicelerinin yaptığı taze başlangıçlarla daha güzel yarınlara yürüyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

BULUŞLAR ARTACAK

Ayrıca Bakan Selçuk, “Öğrencilerimizle her buluşmamızda söylüyorum, başarı soru çözmek değil sorun çözmektir. Artık ezbere biliyorlar. Ve ne mutlu ki meslektaşlarımın, çalışma arkadaşlarımın desteğiyle bunu uyguluyorlar. Arkadaşının babası için protez el yapan çocuğumuz var, yer altındaki mayınları lazerle tespit edebilen bir drone tasarlayan, deniz süngerinden doku üreten. Büyük bir gururla onlarcasını sayabilirim. Sorun buldukları alanda düşündüler, çalıştılar, ürettiler. Henüz okul sıralarındayken onlar bizim geleceğimize ışık oldular. Biliyorum ki bizler onları destekledikçe, ellerinden tutup yüreklendirdikçe bu buluşlar artacak.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi “meb.gov.tr”de icat yapan öğrencilerin buluşlarını daha görünür kılmak ve tüm öğrencileri yenilerine imza atmaya özendirmek için “2019’un Fark Yaratan Öğrencileri” isminde ayrı bir bölüm açtıklarını bildiren Bakan Selçuk, bu alanın 2020’de eklenenlerle sürekli güncelleneceğini, yeni buluşların burada paylaşılacağını bildirdi.

“2019’un Fark Yaratan Öğrencileri” sayfasına, “bit.ly/39Aj6pi” linkinden ulaşılabiliyor.