Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) Almanca Öğretmenlerine, Almanya'da Eğitim İmkanı

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı ile Goethe Enstitüsü Müdürü Eva Marquardt’ın katılımıyla düzenlenen imza tören Bakanlık Başöğretmen Salonu’nda düzenlendi.

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında hazırlanan bütün içeriklerin akademisyenlerle beraber öğretmen ve okul yöneticilerinin görüşleri kapsamında hazırlandığı belilrtildi.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı Almanya’da eğitim hakkında yaptığı açıklamasında ise;

“Fransızca öğretmenlerimiz için Türkiye ve Fransa’da mesleki gelişim, dört dil becerisi ve temel pedagojik becerilere yönelik bir program geliştirdik.

Bu program geçtiğimiz hafta Türkiye’de uygulanmaya başladı. Eylül ayında da öğretmenlerimizi Fransa’ya gönderiyoruz.

Cumartesi ve pazar günü öğretmenlerimizi Katar’a gönderiyoruz. Katar Üniversitesi’nde öğretmenlerimiz bir ay kadar dört dil becerilerinin geliştirilmesi, öğretim yöntem ve teknikleri, öğretmenlik formasyonu üzerine bir programla devam edecekler.  Daha sonra Türkiye’ye gelip tamamlayıcı bir programa daha katılarak bunları tamamlayacaklar. Bugün imzalayacağımız protokolle Almanca öğretmenlerimizi Türkiye’de öncelikle eğitime, bir mesleki gelişim programına alacağız.

Bu program dahilinde öğretmenlerimiz öncelikle dört dil becerisi ve pedagojik alan konularında bir programı tamamlayacaklar. Daha sonra Goethe Enstitüsü ile Alman Büyükelçiliği’nin katkılarıyla Almanya’da mesleki gelişim programına devam edecekler.

Öğretmenlerimizin yurt dışına gitmesini iki açıdan önemsiyoruz. İlki şu: Dil bir kültür işidir. Dolayısıyla dili içinde bulunduğu kültür içerisinde öğrenmek; onu sadece teknik, gramer, kelime bilgisi ya da okuma, okuduğunu anlama, mevzu olarak anlamanın ötesinde bir mevzu.

Dili içinde bulunduğu kültür içerisinde, o kültürün zenginlikleri, sağladığı imkanlar ve medeniyete taşıdığı izler ve katkılar bağlamında öğrenmek bizim için stratejik bir öncelik taşıyor. Yurt dışında yabancı dil eğitimini bu eksen içerisinde değerlendiriyoruz.

Öğretmenlerin mesleki becerilerini geliştirmek için ne kadar imkan sağlarsak bu imkanın, çocuklarımıza yeni kapılar açacağından, 21. yüzyılın küresel oyuncularını yetiştirmede o oranda katkı sağlayacağından eminiz.

Bu projeyi birinci aşama olarak kabul ediyoruz. Muhataplarımızın iyi niyeti ve desteğiyle projenin yeni ayakları ve fazlarını bu yıl içerisinde hizmete açacağımızı, genişleteceğimizi, sadece yabancı dil öğretmenlerimize değil diğer öğretmenlerimize de Almanca’ya ilişkin kendi uzmanlık alanlarında farklı eğitim imkanları sunmaya ilişkin gayretlerimizin devam edeceğini ifade ediyoruz.” dedi.

Goethe Enstitüsü Müdürü Eva Marquardt ise açıklamasında;

“Goethe Enstitüsü olarak özellikle dil ve dil öğretimine, eğitimine büyük önem veriyoruz.

Pazartesi günü hemen uygulamaya geçiyoruz. Bu da bizi çok heyecanlandırıyor çünkü ilk eğitimler başlayacak.” dedi.

Bir Yorum

  1. Merhaba ben AKIN samsun bafrada yasiyorum işsizim devlet şu işlerinde çalışmak istiyorum devlet yetkilerinden yardim bekliyorum ise cok ihtiyacım var devleti misden is konusunda yardım bekliyorum Allah rızası için is istiyorumtel05384023670