Eğitim

Milyonlarca Öğrenciyi İlgilendiriyor ! YKS Tercihleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Üniversiteye gitmek isteyen milyonlarca öğrencinin beklediği 2019 YKS sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından öğrencilerin ve velilerin YKS tercihleri hakkındaki araştırmaları hızlandı.

Ön lisans programlarını, 2019-TYT’de 150 ve üzeri puan alanlar tercihleri arasında gösterebilecekler. Yükseköğretim programlarını, 2019-AYT/YDT’de ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar tercihlerini yapabileceklerdir.

ÖSYM BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Aygün söz konusu açıklamalarında 15-16 Haziran’da uygulanan 2019-YKS’ye yönelik paylaşımda bulundu.

ÖSYM Başkanı Aygün yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“12 Şubat günü başvuruların alınmasıyla başlayan YKS-2019 süreci, 15-16 Haziran’da sınavların uygulanmasının ardından şu an itibarıyla sonuç açıklanması ile devam ediyor. Adaylarımız sonuçlarını ‘https://sonuc.osym.gov.tr’ sayfamızdan öğrenebilirler. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ederim.”

TERCİH DETAYLARI

2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yerleştirme süreciyle ilgili detaylara yer verilerek adayların 29 Temmuz 2019 ile 29 Temmuz 2019 tarihleri arasında tercihlerini yapabilecekleri ifade edildi.

T.C. kimlik numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak gerçekleştireceklerdir.

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıt hakkı kazanan adaylar 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabilecek ayrıca elektronik ortamda kayıt yaptıracak olan adaylar 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında kayıtlarını gerçekleştirebileceklerdir.