Eğitim

Milyonlarca sözleşmeli öğretmeni yakından ilgilendiren çağrı: Tayin sorunu yarıyıl tatilinde çözülsün!

Milyonlarca öğretmeni yakından ilgilen tayin sorunu hakkında açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk ordusu tarafından Suriye’de başlatılan Barış Pınarı Harekatı hakkında da açıklamalarda bulundu.

ONLARA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

“Milletimizin birliği, topraklarımızın bütünlüğü için hayatını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve tüm milletimize baş sağlığı diliyoruz.” Diyen Geylan, “Onlara çok şey borçluyuz. Mehmetçiğimiz bizler ülkemizde huzur ve barış içinde yaşayalım diye teröristlere karşı kahramanca mücadele ediyorlar, terör yuvalarını birer birer yok ediyorlar. Her birinin Allah yar ve yardımcısı olsun. Bu harekatta hedef, 32 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturulması ve terörden arındırılmasıydı. Verilen 120 saatlik sürede PKK’nın çekilmesi ve bölgenin TSK kontrolünde olması hususunda mutabakat sağlandı. Türkiye kazandı. Ancak tecrübe gösteriyor ki, ABD ve terörist müttefikine güvenilmez. Dikkatli ve temkinli olmak elzemdir. Zaten operasyon sonlandırılmadı, ara verildi. İnşallah Türkiye’nin kararlılığı anlaşılmıştır. Artık geri dönüş yok. 100 yıllık hesabı yeniden açan emperyalizm bilsin ki, bu kez biz de varız” ifadelerini kullandı.

YARIYIL TATİLİNDE TAYİN SORUNU ÇÖZÜLMELİ

“Türkiye, bir kabile devleti değildir. Kamuyu, kamu yöneticileri yönetir” diyen Geylan, sözleşmeli öğretmenlerin son zamanlarda tayinlerden dolayı sıkıntı çektiğini ve görev süresinin 3+1 yıla indirilmesi ile birlikte öğretmenlerin kadroya geçiş kararnamelerinin illere gönderildiğini aktardı. Ayrıca “Kadroya geçen öğretmenlerimiz, diğer kadrolu meslektaşlarımızın sahip olduğu tüm haklara haiz olmalıdır.” İfadelerini kullanan Geylan, “Örneğin eş durumu mağduru olan arkadaşlarımızın en azından yarıyıl tatilinde tayin talepleri mutlaka karşılanmalıdır. Aksi taktirde 1 yıl daha tayin isteyememeleri mağduriyetlerin devam etmesine neden olacaktır. Sözleşmeli öğretmenlerimizin aile bütünlükleri mutlaka sağlanmalıdır” dedi.