Eğitim

MSÜ sınavı kaçta başlayacak? MSÜ sınavına giriş belgesi zorunlu mu? MSÜ sınav giriş belgesi linki..

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı ÖSYM tarafından bugün gerçekleştirilecek. Sınava katılacak adayların sınava, kendileri için özel olarak hazırlanan sınav giriş belgeleriyle katılması gerekiyor. Salgın sebebiyle ertelenen sınav bugün saat 10.15’de başlayacak.

MSÜ SINAVINA GİRİŞ BELGESİ ZORUNLU MU?

Türkiye’nin 81 ilinde düzenlenecek olan sınavda, giriş belgelerinin zorunlu olup olmadığı en çok merak edilen konular arasında. Konuyla ilgili ÖSYM, şu açıklamayı kaydetti:

“Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. MSÜ sınava giriş belgesini (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır”

SINAV NE KADAR SÜRECEK?

MSÜ sınavına katılacak olan adaylar Türkçe sorularından 40, Matematikten 40, sosyal bilimlerden 40, fen bilimlerinden ise 20 soru yöneltilecek. Toplam da 120 soru çözecek olan adayların sınav süresi 135 dakika olarak belirtildi. Alınan sınav sonuçları sadece o yıl için geçerli olacak.

SINAV KAÇTA BAŞLAYACAK?

MSÜ sınavı saat 10.15’de başlayacak. Adayların saat 10.00’dan sonra sınav merkezlerine girişlerine izin verilmeyecek. Sınav başladıktan sonra adayların soruları çözmeleri için 135 dakika zamanları olacak.

GİRİŞ BELGESİ 

Adayların sınava katılabilmeleri için sınav giriş belgesi almaları gerekiyor. MSÜ sınav giriş belgesi için ÖSYM’ye kimlik bilgileri ve şifreleri ile giriş yapmaları gerekiyor. MSÜ sınav giriş belgesi almak için TIKLAYIN