Eğitim

Müdür Yardımcılarına Ek Ücret Geliyor

2016 ve 2017 yılı içerisinde imzalanmış olan Toplu Sözleşme ile ilgili eğitimciler için önemli bir kazanım olarak dikkat çekmiş olan “Nöbet Ücreti” uygulaması ile ilgili bazı problemler ortaya çıkmıştı ancak söz konusu olan nöbet ücretinden nöbet hizmeti yapılması durumunda bile İlkokul ve Ortaokul Müdür Yardımcıları için bu ücret uygulanmasından fayda elde edemeceği ile ilgili bakanlık tarafından görüş yazısı bildirimi yapılmıştı. 

Fiilen yapılmış olan hizmete rağmen İlkokul ve Ortaokul Müdür Yardımcıları için nöbet ücreti verilmeyeceği yönündeki yapılmış olan bu açıklamalar büyük tepki almış idi.

Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul ve Ortaokul Müdür Yardımcıları için nöbet ücreti için yasal düzenleme kararı aldı.

* Söz konusu problem Milli Eğitim Bakanlığı  tarafından yapılacak olan mevzuat değişikliği ile ilgili çözüm yolları bulunacak.

* İlkokul ve Ortaokul Müdür Yardımcıları için nöbet ücreti için yapılan yönetmelik içerisinde değişiklik ile ilgili İlkokul ve Ortaokullar bünyesi içerisinde görevini devam ettiren görevli müdür yardımcılarının nöbet ücreti alması sağlanacak. 

* Milli Eğitim Bakanlığı (MEB ) İlkokul ve Ortaokul Müdür Yardımcıları için nöbet ücreti için yasal düzenleme kararı değişiklik düzenleme işlemi tamamladı ve Başbakanlığa gönderim işlemi yapıldı.

* Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul ve Ortaokul Müdür Yardımcıları için nöbet ücreti için yasal düzenleme kararı hakkında yapılan değişiklik yönetmeliği ile ilgili kararın kısa süre içerisinde sonuçlanması bekleniyor.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. bu ne yönetmelikmiş arkadaş çıkmaz.iki kuruş vermemek için yazı beklerler