Eğitim

Mühendislik Tamamlama Yerleştirme Sonuçları ÖSYM Tarafından Açıklandı !

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan duyuru ile 2017 Mühendislik Tamamlama sonuçlarının açıklandığı duyuruldu.

Adaylari, yerleştirme sonuçlarına; ÖSYM aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak erişim sağlayacak.

KAYIT İŞLEMLERİNİN YAPILMASI

Yerleştirme sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan öğencilerin kayıt işlemleri, 6 Ekim- 12 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM’den konuya ilişkin yayımlanan duyuru şöyle:

” 2017-Mühendislik Tamamlama sınavı sonuçlarına göre tercih yapan adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, 05 Ekim 2017 tarihinde saat  11:20’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacak olup adaylar, yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili Üniversite tarafından 06-12 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

Yerleştirme  sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek’te sunulmuştur.