Eğitim

Müsteşar Tekin: Bursiyerlerin Özlük Haklarında Köklü Değişiklikler Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin yurt dışına Millî Eğitim Bakanlığı bursuyla gidecek lisansüstü öğrencilere seslendi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin öğrencilere “Gittiğiniz ülkeyi bir anlamda ´yeryüzü cenneti´ olarak görüp sonra dönüp Türkiye´yi bu ideale yakınlaştıracak bir mantıkla eğitim almanızı istemiyoruz. Bu doğru değil. Türkiye eski Türkiye değil, yepyeni bir ülke artık. Yeni Türkiye, dünyadaki oyun kurucu ülkelerden, oyunun ana aktörlerinden bir tanesi.” diyerek seslendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin alim ve Terbiye Kurulu Başkanlığında yurt dışına lisansüstü öğrenim için gönderilecek bursiyer öğrencilere yönelik bilgilendirme ve uyum programının açılışına katıldı ve bir konuşma yaptı. Müsteşar Tekin konuşmasında burslu öğrencilerin özlük haklarının iyileştirilmesi için 4 yıldır titizlikle çalıştıklarını ifade etti. Konu ile ilgili olarak Müsteşar Tekin’in açıklamaları şöyle oldu;

“BÖYLE BİR ŞEY YOK”

“Yurt dışında bulunduğu üniversitenin ya da ülkenin Türkiye ile ilgili hesapları, beklentileri üzerinden onların işini kolaylaştıracak bir mantığa bürünüyorlar. Türkiye´deki toplumsal, siyasal yapı ile ilgili tezler, çalışmalar yapıyorlar. Biz bunu da terk ettik, böyle bir şey yok.”

DEVRİM NİTELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

“Sizlerden istirhamımız bu ülkeye olan borcunuzu ödemek istiyorsanız, bu misyona uygun davranmanız.” diye seslenen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin MEB bursiyerlerine yönelik özlük hakları ile ilgili devrim niteliğinde değişiklikler yaptıklarına işaret etti. Ayrıca Müsteşar Tekin kadro kıstası aranmadan üniversitelere öğretim üyesi olarak atanma koşulunu yasal bir zorunluluk haline getirdiklerini söyledi ve bursluluk branşlarının tespiti konusunda YÖK´e ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç´a teşekkür etti.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA