Eğitim

Müsteşar Yusuf Tekin Açıkladı: Okulları Kapatılan Öğrenciler Ne Yapacak ?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 626 eğitim kurumunun kapatılmasına karar verildi. Peki bu okullarda ki öğrenciler ne yapacak ?  

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim kurumları hakkında bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada 626 eğitim kurumunun kapatılacağı bilgisi aktarıldı. Bu kurumlardan 524’ü özel eğitim kurumu, 102’si ise diğer eğitim kurumları idi. 

Öğrencilerin akıllarında ise bazı soru işaretleri oluştu. Okulları kapatılan öğrenciler ne yapacakları konusunda merak içinde beklemedeydi. Ancak yapılan açıklama ile öğrencilerin akıllarında ki soru işareti ortdan kalkmış oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin kapatılan okullarda ki 138 bin öğrencinin Milli Eğitim Bakanlığı okullarına nakil olacağını belirtti.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin öğretmenlerden de bashetti. Yusuf Tekin açıklamasında 22 bin öğretmenin de ayıklanacağını belirtti. 

Müsteşar Tekin ayıklama yapılacak oaln öğretmenlerin görevlerine geri iade edilmesi hakkında göreve iadesinin yapılmamasının düşünülmediğini de belirtti. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan ve FETÖ örgütüyle irtibatlı olduğu iddia edilen 15 bin 200 MEB personeli soruşturma kapsamında açığa alınmış, 21 bin öğretmenin de lisansı iptal edilmişti.

Kamupersoneli.net / ANKARA