Eğitim

Öğrenci Affından 500 Bin Öğrenci Faydalanabilecek

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarından sonra öğrenci affının içinde bulunduğu Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunuldu. 

TBMM’ye sunulan kanun tasarında bulunan öğrenci affına ilişkin detaylarda belli oldu. 

ÖĞRENCİ AFFINDAN 500 BİN ÖĞRENCİ FAYDALANABİLECEK?

Öğrenci affına ilişkin düzenlemeye göre, üniversitelerden hazırlık ve lisansüstü dahil kendi isteğiyle ilişikleri kesilen öğrenciler ile kazandıkları halde kayıt yaptırmayan adaylar düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 4 ay içinde ilişiklerinin kesildiği üniversiteye başvuruda bulunabilecek. Öğrenci affına ilişkin düzenleme ile başvuruda bulunan öğrenciler 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilecek.

Öğrenci affı uygulamasında sadece terör suçundan hüküm giyenler ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu tarafından devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olanlar faydalanamayacak. 

Başbakan Yıldırım tarafından açıklanan öğrenci affına ilişkin uygulama kapsamında ise öğrencilikle ilişiği kesilen 500 bini aşkın kişinin eğitimlerine devam edebilecekleri açıklandı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA