Eğitim

Öğrenci Etüt Eğitim Merkezleri Kapatılıyor!

5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nda bulunan öğrenci etüt eğitim merkezleri ibaresinin kaldırılmasına karar verildi. Bu karara göre sosyal etkinlik merkezleri ibaresinin kullanılacağı belirtildi.

Sosyal etkinlik merkezilerinin ise söz konusu kanun içerisinde il milli eğitim müdürlükleriyle beraber belediyeler arasında yapılan ve Bakanlıkça onaylandığı ifade edilen ortak iş birliği protokolleri çerçevesinde bulunan Bakanlığın verdiği iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarıyla beraber belediyelerce açılan ve işletilen, ilköğretim ve/veya ortaöğretim öğrencilerinin ödev ve projelerine ilişkin araştırmalar yaptığı, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yürütüldüğü özel öğretim kurumları olarak tanımlandığı açıklandı.

SON TARİH 29 TEMMUZ 2017

Bu kapsamlar içerisinde dönüşüm programlarına alınan öğrencilerin etüt eğitim merkezleri hariç olmak üzere, halen faaliyette bulunan öğrenci etüt eğitim merkezlerinin faaliyetlerine 1 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edebileceği belirtildi. En geç 29 Temmuz 2017 tarihine kadar özel öğretim kurumlarından birinin gerektirdiği şartlara uygun hale getirilmeyen ve bu detaylara göre kurum açma izni düzenlenmeyen öğrenci etüt eğitim merkezleri hakkında sürekli kapatma işlemi uygulanacağı açıklandı.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. bakkalın biri uygunsuz olunca tüm bakkalarımı kapatacaksın yada manavı :)
    işsiz kalan 40 bin kişi ne olacak
    hani istihdama destek

  2. 2006 tane resmi etüt merkezi var çalışan sayısını düşünün,buradan eğitin alan öğrenci sayısını düşünün. ortada çok büyük bir mağduriyet söz konusu

  3. etüt işini belediyeler yapacakmış. o zaman elektirk telefon sağlık güvenlik her işimizi belediyeler yapsın. çünkü bu işleri yapan özel firmalarda halkımızda mağduriyet yaşatıyor. bence çok yanlış bir uygulama. yine insanlar mağdur olacak.

  4. Kapatılmayacak isimleri değişecekmiş okullar neden var ki etut merkezleri sınava hazırlamaktan başka işe yaramıyor devlet mebdeki öğretmene boşuna mı maaş veriyor etut merkezleri sınava hazırlık merkezleri olmamalı kaldırılmalı etut merkezleri

  5. Kucuk bir cocugu sabah 7 den aksam 5 e kadar aynı ortamda kimsenin tutmaya hakkı yok.okullarımız bu konuda cok yetersiz.suçsuz etutlerimizi istiyoruz.kapanmasınlar

  6. madem etütleri kapatacaktınız, o zaman neden insanlara bir sürü yatırım yaptırdınız?bu insanlar ne yapsın?intihar mı etsin?niye ruhsat verdiniz o zaman bu kadar etüte?

  7. Başakşehir İlçe Milli Eğitimin bir tane bile ruhsatsız etüt ve kurs merkezi kapattığını duymadım ve görmedim. Hepsi faaliyetlerini sürdürüyor. Ruhsatsız etüt ve kurslar bilinmekte ve şikayet edilmekte. Ama nafile. Başakşehir ilçe milli eğitim göz yumuyor. Sayın Cumhurbaşkanını ve kanunları kimse takmıyor. Bu durum devlete ve kurumlarına olan güveni derinden sarsıyor ve zedeliyor. Umarım bu durum düzelir.

  8. Devlete güven dersaneni temel liseye dönüştür, sonra özel okul için yatırım yap. Oysa heryer ruhsatsız, kaçak kurs ve etüt merkezli dolu. örneğin Başakşehir İlçe Milli eğitim hepsine göz yumuyor. Hiçbiri kapatılmadı. O zaman ben dershanemi niye okula dönüştürdüm. Devlete güvenmekle hata mı ettik? Sayın Cumhurbaşkanı'da bu konuda hassas ve duyarlı davranıyor. Ama herşey nafile. Dikkate alınmıyor. Başakşehir İlçe Milli Eğitimin dediği oluyor.

  9. Kayaşehir Uğur Kursun ruhsatı yok. İki yıldır ruhsatsız kurs veriyor. Tüm dersleri veriyor. Etüt öğrenciside bahsedildiği gibi var. Bu durumu kayaşehirde bilmeyen yok. KPSS kursu gözüküyor. Etüt ve kurs toplam 700 civarı öğrencisi var.Galiba sadece Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü bilmiyor. Devlet kurumlarını göreve çağırıyorum.

  10. Ruhsatsız, kaçak olup kpss kursu ve benzeri isimler adı altında işletiliyor gözüküp aslında Özel Kurs ve Etüt Merkezi faaliyeti yapan yerler belirlendikten sonra acilen kapatılır. Yetkililer bu ihbarları kesinlikle dikkate alır. Bu ihbarlar dikkate alınmıyor ise devlet çalışanları maaşlarını haketmiyor demektir. Bu mümkün değil. Ben başta Sayın Cumhurbaşkanı'ma ve Devletime içten güveniyorum, gönülden inanıyorum. Kanunlar kesinlikle uygulanır. Yeter ki bizler kanuna karşı gelenleri şikayet ederek devlet kurumlarını haberdar edelim. Burası muz cumhuriyeti değil. Bunu böyle bilsinler. Kanun çıkartıldıysa uygulanacak demektir. Gereken kesinlikle yapılır. Bundan şüpheniz olmasın.

  11. İstanbul Kayaşehir Özel Uğur Kurs ve Etüt Merkezi İlçe Milli Eğitim tarafından desteklenmekte ve korunmaktadır. Ruhsatsız küçük bir büfeye bile müsade edilmez iken 700 öğrencili ruhsatsız kaçak kurs ve etüt İstanbul'un merkezinde pervasızca işletiliyor. Ve yetkili devlet kurumları seyirci kalıyor. Acaba ne gibi çıkarları var bilemiyoruz. Ama kanunsuz bir durum olduğu kesindir. Devletten maaş al ve devletin kanunlarını uygulama ve görevi kötüye kullan. Bu durumu vatandaşlar olarak kabul etmiyoruz ve kamuoyuna duyuruyoruz.

  12. Özel Merkez Kayaşehir Açı özel öğretim kursunun teog öğrencisi var. Öğretmenlerin bazılarının lisansı iptal olmuş, bazısı öğretmen bile değil, Mühendislik okuyan öğrenciler öğretmenlik yapıyor. Başakşehir ilçe milli eğitimin bu durumdan haberi var. İki yıldır ruhsatsız kursu korumaktalar. Şikayetlerin hepsini geçiştirip kaçak ve usülsüz kurs kollamaktadır. Kanunlar adamına göre uygulanmaktadır. Başakşehir İlçe milli eğitimdeki devlet memurları görevi kötüye kullanmaktadır.