Eğitim

“Öğrenciler Kendi Okullarına Dönsün”

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, İzmir’de FETÖ ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle 3 vakıf üniversitesi kapatıldı.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, konu ile ilgili olarak: “İki devlet üniversitesi kazandırıldı. Bu iki üniversitenin önümüzdeki eğitim öğretim başlamaları, mağdur olan öğrencilerin ve bu okullarda görev yapan akademisyenlerin aynı üniversitelerde devam etmeleri için YÖK ve ilgili bakanlıklarla temaslarımız sürüyor. Amacımız öğrencilerin ve akademisyenlerin kendi okullarına dönmeleridir” dedi.


CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise; öğrencilerin ve akademik kadronun da okullarına geri dönmesi gerektiğini söyleyerek ekledi: “Bu çocukların hiçbirinin suçunun olmadığını devlet göz önüne almalıdır. 65 bin öğrenci büyük mağduriyet yaşamaktadır. Siz iktidar olarak bu çocukların hakkını yerseniz yarın vicdanınızla baş başa kalıp, doğacak mağduriyetleri düşüneceksiniz. CHP’nin teklifi açıktır. Çocuklar kendi okullarında okumalıdır. Üçüncü, dördüncü sınıfa gelmiş çocukların eğitim- öğretim haklarını noktalarsınız bunun vebalinin altında kalkamazsınız”dedi.

Kapatılan Fatih Koleji öğrenciler ve velileri de basın toplantısını izledi ve vekillere sorılar yöneltti. Daha sonra vekiller ve veliler basına kapalı toplantı yaptılar.

Kamupersoneli.net