Eğitim

Öğrenciler ve velileri yakından ilgilendiriyor! Yarın başlıyor!

LGS’nin sonuçlarının açıklanmasının ardından merkezi sınav, yerel yerleştirme ya da pansiyonlu okullar arasından hangisinin tercih edileceği konusunda karar veremeyen aileler için tercih danışmanlığı hizmetinin verileceğini belirtti.

20 – 29 TEMMUZ ARASINDA

Bakan Selçuk, açıklamasında bu hizmetin 20 – 29 Temmuz tarihleri arasında online olarak gerçekleştirileceğini belirterek, şu açıklamayı kaydetti:

“Kurulan tercih danışmanlığı birimlerimiz öğrencilere EBA üzerinden online tercih danışmanlığı hizmeti verecek. Bu hizmet, canlı sınıfların yapıldığı dijital platformlar üzerinden gerçekleştirilecek. Rehberlik ve araştırma merkezlerimizde (RAM) kurulan tercih danışmanlığı birimlerimizce de internete erişimi olmayan LGS tercihinde bulunacak öğrencilerimize telefonla tercih danışmanlığı hizmeti verilecek. Öğrencilerimizin 20-29 Temmuz tarihleri arasında tercih danışmanlığı hizmetini ne zaman alacakları konusunda, okul müdürlükleri öğrencilerimizi bilgilendirecek. Öğrencilerimizi ve velilerinizi tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanmaya davet ediyoruz”

13 BİNDEN FAZLA ÖĞRETMEN GÖREV ALACAK

Yarından itibaren bu hizmet için 13 binden fazla öğretmenin görev alacağını belirten Selçuk, “Bu süreçte yaklaşık 13 binin üzerinde rehber öğretmenimiz, EBA üzerinden öğrencilerimize online danışmanlık yapacak. Öğretmenlerimiz, EBA üzerinden görev alacakları sınıftaki öğrencilerle yarın sabahtan itibaren iletişime geçecek” dedi.