Eğitim

Öğrencilere ücretsiz tablet dağıtımı hakkında flaş gelişme! MEB'den resmi duyuru yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi bir açıklama yapıldı ve ücretsiz tablet dağıtımı ile uzaktan eğitim hakkında bilgilendirme yapıldı. Söz konusu açıklamada 20 Kasım’dan 4 Ocak’a kadar uzaktan eğitim yapılacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada uzktan eğitim sürecinde sınav yapılmayacğaı belirtilerek tablet konusuna gelince 30 bin tabletin 10 gün içinde öğrencilere ulaştırılacağı ifade edildi.

YAPILAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları ve sivil inisiyatifler aracılığıyla gönderilen 60 bin tablet bilgisayarı, resmî veriler ışığında hazırlamış olduğumuz dağıtım stratejisine göre öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırdığımızı daha önceden sizlerle paylaşmıştık.

10 GÜN İÇİNDE DEĞITILACAK

Dağıtımlarımız, destek kampanyaları ve tedarik süreçleriyle eş zamanlı olarak devam etmektedir. 30 bin tableti daha 10 gün içinde öğrencilerimize ulaştırmış olacağız. Dağıtımını gerçekleştireceğimiz 500 bin tablet bilgisayarın tedarik süreci tamamlanmakta olup yıl sonuna kadar öğrencilerimize teslim etmiş olacağız. Paydaşlarımızın da desteğiyle mümkün olan en kısa sürede ihtiyacı olan öğrencilerimizin tamamına ulaşmayı hedefliyoruz.”