Eğitim

Öğretmenler İçin Aile Hayatı Kurma Konusunda Sorunlar

 Öğretmenlik mesleği, atamaların şartlara göre planlanıp düzenlenmesi sonucu, öğretmenlerin aile hayatını olumsuz etkileyecek durumları da beraberinde getirmiştir. Bu olayı kritik düşünüp temellendirmeliyiz. Olayda direkt olarak suçlu aramakta çok mantıklı olmuyor…

Devlet açısından böyle bir hamle yapmak zorunlu hale gelmişti. Doğu bölgelerine atanan öğretmenler, bir şekilde batı bölgelerine gelebilmek için, uğraş veriyor, sonucunda da bazı illerde öğretmen fazlası olurken, bazı illerde öğretmen açıkları oluşuyordu. Bu durum üzerine tabiki bir çözüm bulunmalıydı ve atanan öğretmenlerin, uzun bir süre atandıkları bölgede kalmaları gibi bir çözüm geliştirildi…

Durumu, Atanan Öğretmenler Açısından Düşünelim:

Bu durumu ataması yapılmış bir öğretmen açısından düşünürsek, uzun bir süre, atandıkları yerde kalma gibi bir zorunluluk ile karşı karşıyalar. Evli olarak atanan öğretmenler, nişanlı olarak atanan öğretmenler, evleneceği kişiyi seçmiş ama henüz işi resmiyete dökmemiş öğretmenler ya da henüz bir eş adayı olmayan öğretmenler… Bu durum, her öğretmen için işleri zora sokuyor. 

Evli Öğretmenler İçin:

Evli öğretmenler, atandıkları zamandan önce zaten bir aile hayatına sahipler. Eğer eşlerden ikisi de çalışıyorsa, düzen bozulmaması için, atanan öğretmen tek başına atandığı yere gidiyor. Bu durumda eşlerin birbirinden uzak yaşamasına ve aile hayatının yaşanamaması problemine yol açıyor.

Nişanlı Olan Öğretmenler İçin:

Nişanlı olarak atanan öğretmenlerde de durum çok değişmiyor. İki tarafta çalışıyorsa, sıkıntılar başlıyor. Diğer eş adayı, mecburen nişanlısının atamasının yapıldığı yere gidip orada bir işe başlamak zorunda. Peki bu durum her zaman gerçekleşebilir mi? Tabiki gerçekleşmez..

Evleneceği Kişiyi Seçmiş ama Resmiyetin Olmadığı Durumlar:

Bu şekilde bir ilişkisi varken atanan öğretmenler de, büyük sorunlar ile karşı karşıya kalabiliyor. Uzun yıllar ayrı kalarak evlilik olur mu düşüncesi, ilişkilere zarar veriyor. 

Henüz Bir Eş Adayı Olmayan Öğretmenler:

Henüz bir eş adayı olmayan öğretmenler için de durum zor. Yukarıdaki sebeplerden dolayı, eş adayını bulunduğu yerden seçmenin mantıklı olacağını düşünen öğretmenler için, eş adayı alternatifleri daralıyor. Sonuçta evlilik, bir ömür boyu birlikte olmak kararıdır ve kişi bu seçimi yaparken dar bir çerçevede kalmamalıdır.

Kamupersoneli.net internet haber sitesi olarak bu samimi haberi, araştırmalarımız sonucunda ve birçok öğretmeni dinledikten sonra sizler için derledik.

Kamupersoneli.net – ANKARA