Eğitim

Öğretmenlere makam tazminatı ödenmesi için 4 milletvekili harekete geçti!

Öğretmenlerin maaşlarına ek olarak makam tazminatı ödenmesi ile birlikte uzun süredir merakla beklenen ek gösterge rakamlarının ve eğitim, öğretim tazminatı oranlarının artırılması için 4 milletvekili tarafından TBMM’ye kanun teklifi verildi.

4 MİLLETVEKİLİ ÖĞRETMENLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan kanun teklifinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Engin ALTAY, Manisa Milletvekili Özgür ÖZEL, Sakarya Milletvekili Engin ÖZKOÇ, Bursa Milletvekili Lale KARABIYIK’ın imzası yer aldı.

ÖĞRETMENLERE MAKAM TAZMİNATI VERİLEBİLİR

“14/07/1965 Tarihli ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” başlığı adı altında sunulan kanun teklifi ile, “Teklif ile, öğretmenlerin ek gösterge rakamlarının ve eğitim, öğretim tazminatı oranlarının artırılması ve öğretmenlere makam tazminatı ödenmesi amaçlanmaktadır.” Denildi.

Öğretmenler hakkında TBMM’ye sunulan kanun teklifi genel gerekçesi şöyle:

Resmi kurumlarda 942.936 öğretmen görev yapmaktadır. Geleceğimizi emanet ettiğimiz. Öğretmenlerimiz hem çalışırken hem de emekliliklerinde zor ekonomik koşullarda yaşamaktadırlar. Öğretmenlerimizin içinde yaşadıkları ekonomik koşullar gittikçe ağırlaşmaktadır, Bir yandan çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamaya çalışırken diğer yandan kendi ailesi ve çocuklarının geçimlerini sağlamak için hayat mücadelesi vermektedirler. Bu durum ülkemizin geleceği açısından önemli bir alan olan öğretmenlik mesleğine talebin azalmasına neden olmaktadır.
Öğretmenlerimizin mali sorunlarının kısmen de olsa giderilebilmesi ve öğretmenlik mesleğinin daha cazip hale getirilmesi için mali durumlarının hem çalışırken hem de emekliliklerinde iyileştirilmesi toplumsal sorumluluğumuzun bir gereğidir.

Yukarıda ifade edilen yaklaşım doğrultusunda Kanun Teklifimizle:
-Asıl yararı emekli aylıklarındaki artışla görülecek şekilde ek göstergelerinin artırılması,
-Öğretmenlerimize makam tazminatı ödenmesi,
-Öğretmenlerimiz eğitim öğrelim tazminatlarının arttırılması,
“ Suretiyle mali durumlarının iyileştirilerek amaçlanmaktadır.

KANUN TEKLİFİ İÇİN TIKLAYINIZ