Eğitim

Okul müdüründen öğretmenlere skandal talimatlar: Aday öğretmen adaylığını bilecek!

Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, Şırnak Silopi Kız Anadolu İHL Okul müdürünün aday öğretmenleri aşağılayan bir talimat verdiğini öne sürdü.

MÜDÜRÜN OKULDA AĞALIK SİSTEMİ UYGULAMAYA ÇALIŞTIĞI GÖRÜLDÜ

Okul müdürü tarafından verilen talimatlar arasında yer alan bazı talimatlar müdürün okulda ağalık sistemi uygulamaya çalıştığını gösterdi. 

Öğretmenlerin yapacağı talimatlar arasında bulunan selam vermenin bile ceza ile karşılık bulması dikkat çekti.

MÜDÜRDEN ÖĞRETMENLERE SKANDAL TALİMATLAR

Ayrıca öğretmenler üzerinde büyük bir baskı oluşturmaya çalışan müdürün kendi talimatlarına itiraz edilmemesi için de madde madde öğretmenlere talimatlarına uyulması gerektiğini belirtmesi talimatları okuyan öğretmen adaylarını adeta öğretmenlikten soğuttu.

İşte Akkaş’ın paylaştığı, okul müdürünün öğretmenleri öğretmenlikten soğutan talimatları:

TOPLANTIDA  ADAY ÖĞRETMENLERE TEBLİG EDİLEN MADDELER 

1. Resmiyette rica etmek bir emirdır. İtiraz edilmeden eksiksiz yerine getirilmelidir. 

2. Müdür yardımcıları ve ya müdür tarafından verilen görevler asla sorgulanmayacak. İdarecılere güven duyulacak. Verilen görevlerde bahane  sunulması ve ya sorgulanması durumunda öğretmen hak ettiği davranışı görecektir. 

3. İdarecilerle konuşmalarda üsluba dikkat edilecek.  Haddi aşıcı cümleler kullanılmayacak.

4. Sıkıntı çıkaran öğretmen hakkında prosedur ne ise gerekli işlemler uygulanacak.  

5. Müdür yardımcılarının verdiği görevIer müdür beyin talimatıdır.  Onlara karşı çıkılması müdür beye karşı çıkmak olarak algılanacaktır ve gerekli işlemler yapılacaktır.

6. Memur değil öğretmen olduğumuz unutulmayacak. Eğitim kurumuna herkes sahip çıkacak ve daha iyi olması için herkes fedakarlık yapacak. 

7. Şu anda öğretmenlik için kontrol sürecindesiniz. Henüz tam manasıyla öğretmen olmuş değilsiniz. Davranışlar ona göre olacak. 

8. Amire selam vermek yükümlülüktür.  Kasten verilmediği taktirde cezası vardır. Müdür bey uyardı diye küsmek, kızmak veya trip atmak ergenlik göstergesidir ve bir öğretmene uygun davranışlar değildir.  Aynı zamanda meslektaşlarıyla selamlaşmak insanlık görevidir. 

9. Yönetmelikler okunup öğrenilecek. İdarenin verdiği görevlerde kanuna aykırı bır durum yoktur.  Bu konuda idareye güven duyulacak. 

10. Danışman öğretmenler aday öğretmenlerini kontrol edecek.  Aday öğretmen her türlü soruyu danışmanına soracak. Danışmanın verdiği görevleri müdür beyin verdiği unutulmayacak. Her türlü işler aday öğretmenlere yaptırılabilecek. 

11. Aday öğretmenlerin notları kontrol altında verileceğinden fazladan hiçbir hocaya not verilmeyecektir. 

12. Danışman öğretmen adayın derslerine girecek ve buna itiraz edilmeyecektir. 

13. Okul ortamında biz bir aileyiz.  Ailenin içinde gibi davranılmazsa öğretmen ailenin içinden çıkartılabilir. 

14. Aday öğretmenler her hafta idarecilerimize yapabilecekleri işler olup olmadığını soracaklar. Bu konu takip edilecek. 

15. Yapılan toplantılarda herkes not alacak.  Sadece dinleyip gidilmeyecek.

 16. Maddiyattan ziyade kurum düşünülecek. 

17. Öğretmenlik derse girip çıkmak değildir. Görev bilincinin farkına varılsın. 

18. ADAY ÖĞRETMEN ADAYLIĞINI BİLECEK.  ADAYLIĞI KALKSA BİLE GEREKLİ VAZİFELERİ YAPMADIĞI TAKTİRDE GÖREVDEN ALINABİLİR. KİMSENİN BU GÖREVDE GARANTİSİ YOKTUR. 

Okul müdüründen öğretmenlere skandal talimatlar: Aday öğretmen adaylığını bilecek!