Eğitim

Okullar Açıldı Ama Bilecik'te Bazı Çocuklar Okula Gönderilmedi !

Yeni eğitim öğretim yılı tüm Türkiye’de bugün başladı fakat Bilecik’te bazı veliler okulları değiştirildiği için çocuklarını okula göndermediler.

Bilecik Söğüt’te bir grup veli, yeni eğitim öğretim yılı için eğitim kurumları değiştirilen çocuklarını bu duruma tepki göstermek için okula göndermedi.

Söğüt’e bağlı olan Eskişehir sınırındaki Zemzemiye köyünün muhtarı Ahmet Kara, yaptığı açıklamada, 40 ilköğretim öğrencisinin taşımalı sistem kapsamında Eskişehir Yarbay Mehmet Yaşar Gülle ve Kardeşler ilköğretim okullarında eğitim görürken, değiştirilen uygulamayla birlikte başka okullara verildiğini belirtti.

Öğrencilerin okullarının taşımalı eğitim sistemi sebebiyle değiştiğini savunan Kara, şunları ifade etti:

“Taşımalı eğitim sistemi sebebiyle başka okula verildiğini öğrenen çocuklarımız, eski okullarını, arkadaşlarını ve öğretmenlerini bırakmak istemiyor. Çocuklarımızın aynı okullarına dönmelerini istiyoruz. Yetkililere sorunumuzu ilettik ama çözüm alamadık. Bize ‘bekleyin’ dediler ama okullar açıldı, hala bir çözüm olmadı. Veliler, aldıkları karar üzerine eğitim öğretim yılının ilk gününde çocuklarını servise bindirmedi ve okula göndermedi. Yetkililerden rica ediyoruz, bir an önce çözüm bulmaları.”

Kamupersoneli.net | AA