Eğitim

Okullar Açılmadan Önce Her Öğrenciye 500 TL Katkı Payı Verilsin Talebi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya partisinin genel merkezinde “Eğitimde 12 sorun 12 çözüm” konulu bir basın toplantısı düzenledi. 

Bu basın toplantısında eğitimde yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Yıldırım Kaya özellikle LGS ve eğitim modeli konularında önemli açıklamalarda bulundu. CHP Milletvekili Kaya açıklamalarında ayrıca öğrencilere katkı payı konusunda da açıklamalar yaptı. 

DEVLET OKULUNDA OKUYAN ÖĞRENCİLERE 500 TL VERİLSİN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya düzenlediği basın toplantısında eğitimde fırsat eşitliği konusuna vurgu yaptı. Bu kapsamda okullar açılmadan önce devlet okullarında okuyan her öğrenciye eğitime katkı payı olarak 500 lira verilmesi gerektiğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya taşımalı eğitime son verilmesi, ikili eğitim sisteminin kaldırılarak tam gün eğitim sistemine geçilmesi gerektiğini söyledi. 

“Krizlerin pençesinden kurtulmak için eğitime daha fazla bütçe ayırmak gerekir. Çünkü eğitime ayrılan pay, geleceğe yapılan yatırımdır. Eğer bugün ekonomimiz batağa girmişse, çıkmaz sokağa yüzünü dönmüşse bunun nedeni eğitimsiz bir alan yaratılmış olmasıdır.”

LGS SİSTEMİ KALDIRILMALI

CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıda ayrıca LGS’ye değinen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya sisteme dair eleştirilerde bulundu ve kaldırılması gerektiğini söyledi. 

“Çocukların yeteneklerini ve ilgi alanlarını ortaya çıkartacak eğitim modellerinin hayata geçirilmesi gerekir. Ezberci ve sınav odaklı eğitimden vazgeçilmelidir. Çocuklarımızı istemedikleri okul türlerinde okumaya zorlayan LGS sistemi kaldırılmalıdır. Çocuklarımız ilgi alanlarına ve yeteneklerine göre yönlendirilerek, istedikleri lise türünde okumaları sağlanmalıdır. Başarının sırrı, öğrencilerin ilgi alanlarının ve yeteneklerinin tespit edilerek o alana yönlendirilmesinde gizlidir.”

1+8+4 MODELİ UYGULANSIN

Yıldırım Kaya konuşmasında ayrıca eğitim modelinin 1 yılı okul öncesi 8 yıl kesintisiz temel eğitim ve 4 yılı ortaöğretim olmak üzere 1+8+4 şeklinde olması gerektiğini söyledi. Eğitim yapısının ürettiği temel sorunlardan birinin de açık öğretim liseleri olduğunu belirten Kaya, bugün bu liselerde 1 milyon 586 bin 823 öğrencinin bulunduğunu ve bu sayının önümüzdeki yıl 2 milyonu aşacağını söyledi.

Kamupersoneli.net – ANKARA