Eğitim

Okullar için Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Özlü'den kritik uyarı!

Okulların açılması 31 Ağustos yani bugünden 21 Eylül tarihine ertelenmesinin ardından Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü pilot okullarda seyreltilmiş ve uzaktan eğitim destekli hibrit modelle eğitim yapılması gerektiğine işaret ederek uyarı yaptı.

PİLOT OKULLARDA DENEMELER YAPILMALI

“Okulların açılması öncesinde bazı illerde, seçilen birkaç okulda, kimi sınıflarda, belirlenen tüm kurallara uyularak, seyreltilmiş ve uzaktan eğitim destekli hibrit modelle, yüz yüze eğitime başlanabilir.” diyen Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Bu pilot uygulamanın çok yardımıcı olacağını düşünüyorum. Okullarımızın alt yapı, ekipman ve personel olarak pandemi sürecine ne kadar hazır olduğunu görürüz, öngörülemeyen eksiklikler, hatalar, aksaklıklar ortaya çıkar. Pilot uygulamaya katılan öğretmen, okul çalışanı, öğrenciler ve aileleri enfeksiyon açısından yakından izlenir.” ifadelerini kullandı.

AİLELERE VE TOPLUMA ÇOCUKLARI OKULA GÖNDERMEDE YARDIMCI OLUR

Öte yandan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Pilot uygulamanın sonuçları, yöneticilerin, okulların açılması ve eğitimin nasıl olacağıyla ilgili doğru kararları vermelerinde yol gösterici olur. Topluma ve ailelere de çocukları okula gönderme konusunda yardımcı olabilir.” açıklamasında bulundu.

Okullar için Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Özlü'den kritik uyarı!