Eğitim

Okullar Ne Zaman Açılacak? Yaz Tatilinde Okullar Açık Olacak Mı? Açıklama Yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarında Corona virüsü normalleşme takvimi ve atılacak adımlara değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 – 2020 eğitim öğretim yılının sona erdiğini ifade etti ve MEB tarafından bir açıklama yapıldı. yapılan açıklamada öğrencilerin mağdur olmaması adına uzaktan eğitim sürecinin haziran ayına kadar devam edeceği belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 Mayıs Pazartesi günü Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarında ise şu ifadelere yer verdi:

Okullar Ne Zaman Açılacak? Yaz Tatilinde Okullar Açık Olacak Mı? Açıklama Yapıldı

“Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okulların eğitim-öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim-öğretim yılı önümüzdeki önümüzdeki eylül ayında başlayacaktır. Bakanlığımızın yaz aylarındaki kurs ve benzeri faaliyetleriyse kendi takviminde devam edecektir. Üniversitelerle ilgili duyuruyu YÖK zaten daha önce yapmıştı. Kreşler ve gündüz bakımevleri 15 Haziran’da faaliyete geçecektir.”

BAKAN SELÇUK’UN AÇIKLAMALARI

Okullar Ne Zaman Açılacak? Yaz Tatilinde Okullar Açık Olacak Mı? Açıklama Yapıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise sosyal medya hesabından konu hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk’un açıklaması ise şöyle olmuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısı sonrasında okullarımızda yüz yüze eğitimin tamamlandığını açıkladı. 23 Mart Pazartesi başlattığımız uzaktan eğitim süreci, 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek. Telafi eğitimi ve diğer tüm detayları sizlerle ayrıca paylaşacağız.”

19 HAZİRAN’A KADAR DEVAM EDECEK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), uzaktan eğitim sürecinin, 2019-2020 eğitim öğretim yılının son günü olan 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edeceğini bildirdi. Bakanlıktan, koronavirüs tedbirleri kapsamındaki uzaktan eğitim sürecine ilişkin açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada “Salgın tedbirleri kapsamında 23 Mart Pazartesi günü TRT EBA TV ekranlarından başladığımız uzaktan eğitim süreci, 2019-2020 eğitim öğretim yılının son günü olan 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.