Eğitim

Okulların açılmasıyla ilgili senaryo taslağı hazırlandı! 1 Haziran'da okullar açılacak mı? Hangi sınıflar okula devam edecek?

16 Mart tarihinden itibaren kapalı olan okulların 1 Haziran’da açılması planlanıyor. Cumhurbaşkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın koordine bir şekilde çalıştığı normalleşme sürecine ilişkin okulların açılmasına ilişkin senaryoyu hazırlandı.

İLKOKUL VE ANAOKULU SÜRECE DÂHİL EDİLMEYECEK

Milliyet’in haberine göre bu hafta içi düzenlenmesi planlanan Kabine Toplantısında, okulların 1 Haziran Pazartesi günü açılması gündeme alınacak. Ancak okulların açık kalma süreci Temmuz’a kadar uzamayacak. Yaşları sebebiyle tam olarak sosyal mesafe kuralarına uyamayacağı düşünülen sınıflar için eğitim sürecine kademeli olarak başlanacak. Bu kapsamda anaokulu ve ilkokullar bu sürece dâhil edilmeyecek.

DİĞER SINIFLARDA EĞİTİME DÂHİL EDİLEBİLİR

İlk etapta 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin okula başlayacağı ifade ediliyor. Bu sene sınava girecek olan öğrencilerin motivasyonunun önemli olduğu belirtiliyor. Okulların kademeli olarak açılmasının ardından 9, 10 ve 11. sınıfların da eğitime dâhil edilmesi gündemde. Ancak nihai kararın 1 Haziran’a yakın verileceği öngörülüyor.

Okulların açılmasıyla ilgili senaryo taslağı hazırlandı! 1 Haziran'da okullar açılacak mı? Hangi sınıflar okula devam edecek?

DEVAMSIZLIK VE SINAV OLMAYACAK

Hazırlanan taslağa göre öğrenciler devamsızlıktan muaf tutulacak, yazılı ve sözlü sınav uygulamasına tabi olmayacak. Devamsızlık zorunlu olmayacağı için, aileler çocuklarını okula gönderip göndermeme kararlarını kendileri alabilecek. 16 Mart tarihinden itibaren işlenemeyen konular için hızlandırılmış telafi eğitimlerine yoğunlaşılacak. Öğrencilerde meydana gelmiş ya da gelebilecek travmaların önlenmesi için, öğretmenlere verilen eğitimin, okula giden çocuklara da verilecek. Eğitimin başladığı tarihten itibaren valilikler ve il pandemi kurulları yetkili olacak. Bu şekilde olası bir tehdit durumunda, ilin durumuna göre kararlar alınabilecek. Okullarda temizlik ve korunma kararları da İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından alınacak.  

YKS İÇİN KARARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERECEK

Bu hafta içi düzenlenmesi planlanan Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yapması öngörülüyor. 7 Haziran’da yapılması planlanan LGS sınavının Temmuz ayına ertelenmemesi ve zamanında yapılması hedefleniyor. YKS sınavı içinde son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

Okulların açılmasıyla ilgili senaryo taslağı hazırlandı! 1 Haziran'da okullar açılacak mı? Hangi sınıflar okula devam edecek?